Kokeilussa Nikon D750 + 24-120 mm F4 VR

D750 tarjoaa kaksi muistikorttipaikkaa

Vaikka kuvausautomatiikka on pääpiirteittäin toimivaa on itselläni ollut suuria haasteita sen kanssa aurinkoisella säällä ulkona kuvatessa. Käytännössä olen saanut näissä tilanteissa aina ylivalottuneita kuvia joten tällaisissa kuvausolosuhteissa olen suosiolla heittänyt manuaalisen moodin. On kuitenkin hyvä huomata että en ole jaksanut vielä perehtyä saisiko tämän asian korjattua vaihtamalla valotuksen mittaustapaa, sillä olen vain vanhasta tottumuksesta käyttänyt suosiolla suoraan manuaalimoodia jota olen vuosia käyttänyt muutenkin. Täytynee perehtyä tähän jokin kerta paremmin.

Kesällä heittäessäni roadtripin Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa käytin koko matkan ajan kamerassa manuaalimoodia vanhasta tottumuksesta johtuen. Manuaalimoodi toimii siis aivan yhtä hyvin kuin Nikonin D5300:ssa joten jos on tottunut manuaalimoodin käyttöön ei D750:ssäkään sen suurempia haasteita sen kanssa tule.

Kuten muissakin Nikonin järjestelmäkameroissa on tässäkin tuttuun tapaan mahdollista tallentaa kuvat joko JPG-muotoisena tai RAW-muotoisena tai sekä-että. Tähän saakka olen kuvaillut RAW-muotoisena, mutta mahdollisesti jatkossa rupean koettamaan RAW+JPEG workflowta jotta näen olisiko siinä etuja omaa kuvaustani ajatellen.

Valokuvaksellisessa mielessä itselleni suurin hyöty D750:ssa on ollut sen täysikokoinen kenno jonka ansiosta laajemmassa päässä kuvaillessa kameralla saa enemmän asioita kuvaan sekä sen merkittävästi parempi dynamiikan alue. Esimerkiksi kuvat jotka ovat huonon kuvauksen vuoksi olleet lähes kokonaan mustia saattavat kuitenkin sisältää vielä todella paljon dataa joista saa vielä kaivettua esiin valokuvan joka on vähintäänkin välttävää tasoa. Isomman kennon myötä myös ISO-arvoa voi nostaa selkeästi korkeammaksi ennen kuin kohina kasvaa sietämättömäksi katsoa, joten hämärässä kuvaillessa D750 on merkittävästi D5300:a parempi.

Ainoa asia joka on ollut huonoa on ollut mukana toimitettava olkahihna joka on muistakin kameroista tuttuun tapaan järjettömän lyhyt ja johtaa siihen että kameraa pitää kaulansa varassa ja hankkii sillä vain niskoilleen ylimääräistä jumitusta. Myöhemmin olenkin tähän ostanut Black Rapidin valmistaman Street Breathe -olkahihnan joka on lisännyt kuvausmukavuutta todella paljon.

Loppupäätelmänä Nikon D750 on ollut valokuvaukseessa aikaisemmin käyttämääni selkäesti D5300:aa parempi ja jos nyt nykyisien kokemusten perusteella olisin tekemässä ostosta päätyisin yhä edelleen D750:een eli kamera on ollut hintansa väärti. D750:llä on ollut ilo kuvata ja jotain voi päätellä myös siitä että muutamassa kuukaudessa olen ottanut D750:llä jo enemmän kuvia (hieman yli 4500 kuvaa) kuin alkuvuonna D5300:lla (hieman yli 3400 kuvaa).

One thought on “Kokeilussa Nikon D750 + 24-120 mm F4 VR”

  1. Vallan mainio arvio kamerasta, kiitos!

    Jäin pohtimaan vielä, että mitkä ovat kilpakumppanit tälle rungolle?
    Miten tämä nousee edukseen kilpasarjassa vai onko tämä halvin täyden kennon runko?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *