Hankin vedensuodattimen

Kaverin kanssa tuli juteltua alkuviikosta epäpuhtauksista mitä ympäristössä ja esim. vesijohtovesissä on. Hän kertoi että hänellä on kotonaan vedensuodatin hanassa ja lisäksi myöskin suihkussa ja hän totesi että on ollut hyviä.

Sain häneltä linkin tähän Aqva Ultra 2 -vedensuodattimeen ja laitoin sen nettikaupasta samana päivänä vielä tilaukseen, koska parhaitenhan sen tietää onko tällaisesta mitään hyöytyä tai ei vasta kun itse kokeilee.

Tietenkin on vaikeaa aina eroja nähdä monessakin asiassa tämänkaltaisissa tuotteissa, mutta koska hinta oli suhteellisen edullinen (79 eur + postikulut ellei hae Helsingin kaupalta itse) päätin kokeilla.

Tuote tuli jo tänään postissa ja vajaa tunti sitten sen kävin hakemassa. Asennus oli nopea ja helppo ja onnistui ilman mitään työkaluja omaan keittiön hanaan.

Ensikokeiluissa havaitsin että jostain syystä jos vettä laskee nopeasti niin vesi tuntuu räiskyvän aika paljon lavuaarin reunoille, mutta en tiedä pitäisikö sen niin tehdä vai kuuluisiko väliin laittaa jokin mukana tulleista tiivisteistä tai jotain että se ei tekisi niin. Sen kerkeän onneksi selvittämään myöhemminkin, koska ongelmaa ei tietenkään ole jos vettä laskee rauhallisemmalla tahdilla eikä hana täysillä.

Vesi tulee suodattimen läpi!

Ensimmäiset makutestit on olleet positiiviset. Veden maku muuttui selkeästi parempaan suuntaan, eli ainakin jotain tuossa tapahtuu.

Suurin hämmennyksen aihe kuitenkin oli se, kun testasin keittää kahvia tämän suodattimen läpi lasketun veden kautta. Maku kahvissa oli aivan erilainen – niin erilainen että joutuu miettimään olenko mitannut kahvin erilaisella annostuksella. Tämä oli hämmentävä havainto.

Hämmentävät havainnot kahvin osalta ei kuitenkaan jäänyt tähän. Vielä suurempi hämmennyksen aihe oli se kun katsoin tyhjän kahvikupin pohjaa kun olin kahvin juonut, sillä kupissa ei ole merkkiäkään kahvista paitsi pieni tilkka kahvia pohjalla joka on jäänyt valumatta kurkkuuni. Normaalisti kahvista jää aina jonkinlainen “pinttymä” kuppiin, mutta nyt kun katson kuppia niin se näyttää pientä kahvitilkkaa pohjalla lukuunottamatta aivan puhtaalta ja siltä kuin se olisi juuri otettu kuivauskaapista.

Ensikokemukset on todella positiiviset. En olisi arvannut että eroa voisi olla näin selkeästi havaittavissa. Makueroa ei joudu etsimällä etsimään vaan ero on merkittävä joten luultavasti laite oikeastikin tekee sitten sitä mitä sen sanotaan tekevän.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *