
Moottorit käyntiin
Viime vuoden lokakuussa pelasin Xbox 360:lla lävitse Gears of War 2:n (Lue arvostelu), joten siitä oli hyvä hypätä ajassa taaksepäin pelisarjan ensimmäiseen osaan kun se huokeaan hintaan GameStopista sattui löytymään. Jatko-osansa tapaan Gears of War on kolmannen persoonan kuvakulmasta pelattava science fiction -räiskintä.
Gears of War on samaa nimeä kantavan pelisarjan ensimmäinen osa, ja se on julkaistu vuonna 2006 Xbox 360:lle ja vuonna 2007 Windowsille.
Pelin kehityksen takaa löytyy Epic Games ja julkaisun on hoitanut Microsoft Game Studios.
Raakaa sanoi mummo kun pihvia maistoi
Gears of Warin tarinassa Sera-planeetalla on maan alta noussut Locus Horde -nimisen alienrodun edustajia ja lahdannut ihmisiä miljoonittain. Ihmiskunnan väki ei arvatenkaan tästä liiemmälti ilahdu, joten Marcus Fenix -niminen soturi lähtee puuttumaan asiaan raskaasti aseistettuna.

Peli kulkee yleiseen tapaan pelaamisen ja välivideoiden vuorotellessa. Välivideoissa kerrotaan tarinaa eteenpäin ja pelaamisen aikana edetään suoraviivaisesti vaadittuja tehtäviä tehden, vaikkakin lyhyitä väliclippejä on myös pelaamisen ohessa (esim. pelaajan hahmo ottaa puhelimen tai vastaavan ja puhuu samalla vaikka pelaaja voi kuitenkin ohjata hahmoaan).
Pelillisesti Gears of War on melkoista putkijuoksua. Eksyä ei juurikaan voi pitkiksi ajoiksi ja ihan minne tahansa ei pääse menemään, joten reittivalinnat on suhteellisen helppoa valita. Käytännössä pelillisen annin voi tiivistää Run, kill and repeat -meininkiin.
Huomion arvoisena asiana on mainittava myös pelin hillitön raakuus. Peli on K18 ja sille on selkeät syyt, sillä tässä jos jossain verellä mässäillään antaumuksella. Jos peleissä lentävä veri ällöttää, ei tämä peli ole lienee paras vaihtoehto pelattavaksi peliksi.
Kaunista jälkeä
Vaikka pelilliseltä anniltaan Gears of War ei tarjoilekaan suuria ihmeellisyyksiä, on sen suurimmat vahvuudet omaan makuuni aivan muualla.

Hienoin piirre Gears of Warissa tulee sen visuaalisesta ilmeestä, sillä jatko-osansa tapaan se on aivan mielettömän kaunis katsella. Gears of War 2 oli itselleni ensimmäisiä visuaalisesti tajunnat räjäyttäneitä pelejä Xbox 360:lla, ja alkuperäinen Gears of War kuuluu samaan kategoriaan. Se näyttää, että myös vanhat pelikonsolit pystyvät tuottamaan erittäin upeaa graafista ilmettä kun vain osaamista tekijöiltä löytyy.
Toinen mistä pidin kovin tässäkin osassa oli musiikit. Musiikit on säveltänyt Kevin Riepl, jolta löytyy ansiolistaltaan myös useamman eri Unrealin musiikkien sävellykset ja onpa miehen sävellyksiä kuultavissa myös elokuvissakin.

Sen pituinen se
Gears of War on pituutensa puolesta noin yhdeksän tunnin pläjäys, joten sen pelaa parilta istumalta lävitse ilman suurempia ponnisteluita.
Vaikeustaso oli casual-tasolla mitoitettu hyvin peruspelaajalle, ja ainoastaan kahdessa kohdassa joutui jumittamaan kohtalaiseksi ajaksi.
Ensimmäinen kohtaus johon jumituin oli sellainen, että siinä vain piti selvitä elossa tarpeeksi pitkälle kuolematta, mutta toisessa kohtauksessa oli haastavampaa kun ei oikein tajunnut miten siinä voi selvitä kun aika meinasi aina loppua kesken. Onneksi muitakin oli samaan kohtaan jäänyt jumiin, joten foorumeilta löytyi opastusta kuinka kyseisessä kohdassa voi selvitä elossa.

Kokonaisuutena Gears of War jätti positiiviset vibat. Vaikkakin se on pelillisesti putkijuoksu jossa järkeä ei juurikaan kaivata, se on silti (tai kenties juuri siksi) sopivassa mielentilassa mitä parhainta viihdettä. Se on kaunis niin silmille kuin korville, ja tarinakin on ihan mukiinmenevä kaikkine kuivine kliseineenkin.
Tätä peliä oli mukavaa ja viihdyttävää pelata.
Kehuttavaa
- Visuaalisesti kaunis
- Poikkeuksellisen hyvät musiikit
Moitittavaa
- Potentiaalisesti turhan suoraviivainen
- Ei herkimmille raakuuden takia
Leave a Reply