Tietokanta leipoi kiinni

MySQL leipoi kiinni ja swapin lisäämisen jälkeen levytila loppui serveriltä. Hieno juttu, Hermannit.

Jos satuitte käymään blogissani maanantaina ilta-aikaan, saatoitte havaita tyhjän valkoisen sivun ja mustan tekstin Error establishing a database connect normaalin blogin etusivun sijaan. Logeista päätellen ongelma ilmaantui siinä noin kolmen maissa, mutta huomasin itse ongelman vasta hieman ennen kahdeksaa.

Tietokantana palvelimella on käytössä MySQL ja sen virhelogeissa olevat virheet auttoivat paikantamaan ongelman muistin käyttöön. Katsoin serverin muistinkäyttöä ja havaitsin että swappiä ei ollut serverille tullut konffattua lainkaan. Toki tein sitten tähän swappitiedoston dd:llä jonka jälkeen mkswapilla & swaponilla sen otin käyttöön. Tämän jälkeen koetin käynnistellä mysql:n serviceä uudemman kerran, mutta edelleen huonolla menestyksellä.

Tarkemmin kun ongelmaa rupesin selvittämään, huomasin että äsken generoimani swappitiedosto oli niin suuri että se sai serverin levytilan loppumaan kesken. Facepalm. Eipä siinä sitten muu auttanut kuin generoida swappitiedosto uudemman kerran pienemmällä koolla.

Kun swappi oli generoitu pienemmäksi ja otettu käyttöön, myös MySQL lähti nätisti takaisin tulille.

Täytynee jatkoa varten katsella josko jostain löytyisi järkevän hintaista virtuaalipalvelinta jossa on merkittävästi enemmän levytilaa kuin nykyisessä. Mahdollisesti voisin tutkailla josko siirtäisin blogini johonkin WordPress-sivustoja hostaaviin palveluihin niin ei tarvitsisi itse ruveta tunkkaamaan tällaisia vapaa-ajallaan. Onneksi näiden tunkkaaminen ei ole vaikeaa, mutta aina ei tule istuttua koneen äärellä, joten on tympäisevää mikäli blogipostausta on tulossa kirjoittamaan ja ensimmäisenä pääsee tunkkaamaan palvelimella swappejä ja muuta. Saa nähdä mihin ratkaisuun päädyn, mutta ainakin jotain asialle täytyy tehdä ennen kuin ongelma ilmenee uudelleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.