Ensituntumia Polar Balance älyvaa’asta

Polar Balance, älyvaaka avaamattomana paketissaan

Kuten kuukausikatsauksessa viime kuun lopuilla kirjoitin, on tarkoituksena potkia itseäni perseelle painonpudotuksen osalta. Tarkoitus on pudottaa painoa reilusti, sillä en halua olla lisäämässä riskiä kuolla elintapasairauksiin. Toki elämä on aina Herran hallussa, mutta on yksinkertaista typeryyttä omilla huonoilla elämäntapavalinnoillaan lisätä riskiä saada monia sairauksia silloin kun ei ole mitään oikeaa syytä miksi en asialle voisi tehdä jotain.

Olennaista painonpudotuksessa on tietenkin painon aktiivinen seuraaminen. Jos painoaan ei seuraa aktiivisesti, ei tietenkään voi tietää onko paino menossa ylös vai alas. Kuitenkin käyttämäni yybersöpö Hello Kitty -vaaka ei aina anna kovin tasaisesti samoja tuloksia, ja esim. jos itse on hieman takakenossa on paino eri kuin jos mittaa sen siten että on painopiste itsellä etukenossa. Kuten arvata saattaa, liian suuri tarkkuuden vaihtelu ei ole mikään paras apu painonpudotuksen seuraamiseen.

Koska eletään vuotta 2017 ja koska olen enemmän tai vähemmän nörtti, piti seuraavaksi vaa’aksi käydä ostamassa älyvaaka. Because why not?

Kävin eräänä päivänä kuun alkupuolella töiden jälkeen Forumin Gigantissa hakemassa Polar Balance -älyvaa’an. Illalla sitten pääsin jo vaakaa heti testaamaan ja tulokset sai normaalin digitaalisen vaa’an tapaan suoraan vaa’an näytölle, eli vaaka toimii täysin normaalisti vaakana ilman mitään älyominaisuuksia. Tämä on tietenkin tärkeä juttu jo senkin takia, että koskaan ei voi tietää onko ohjelmistot saatavana tulevaisuudessakin puhelimille ja siinä vaiheessa voisi hieman kyrsiä jos vaaka olisi kelpaava ainoastaan verkon painoksi.

Älyvaaka näyttää ja tuntuu normaalilta digitaalivaa’alta.

Älyvaa’an älykkyysominaisuudet tarkoittaa tämän vaa’an osalta käytännössä mahdollisuutta synkronoida paino matkapuhelimeen tai Polarin joihinkin aktiivisuusrannekkeisiin. Koska en omista Polarin aktiivisuusrannekkeita oli ainoa tarpeeni saada mittausdata vaa’asta siirtymään matkapuhelimeen. Kuulostaa helpolta ja sitä sen pitäisikin olla, mutta voin kertoa että ei ollut. Saattaa olla että muutama ei-niin-kaunis ilmaisu pääsi suusta ulos netistä ohjeiden etsimisen lomassa.

Isoin ongelma oli se, että kaikki ohjeet joita löysi nopeasti etsimällä oli “Näin synkkaat älyvaa’an painon Polarin aktiivisuusrannekkeisiin”. Jossain vaiheissa alkoi jo mietityttämään saako koko vekottimen edes toimimaan pelkän matkapuhelimen kanssa kuten sen piti toimia.

Tarpeeksi netistä etsimällä oikeilla hakusanoilla (joita en enää muista) löysin netistä ohjeet Polarin sivuilta, että laitetta onnistuu käyttää myös ilman aktiivisuusrannekkeita. Ensin piti rekisteröityä Polarin sivulla (jonka olin tosin jo Polar Flow -ohjelman asennuksen jälkeen tehnyt) ja sen jälkeen piti käydä vaaka lisäämässä verkkosivun kautta. Vaa’an pohjassa oli 8 merkkiä pitkä kirjainten ja numeroiden sarja jotka piti käydä naputtelemassa omiin laitteisiin.

Kun olin tehnyt ohjeen mukaan, ei vaaka näkynyt siltikään Polar Flow -kännykkäsoftassa. Ohjeissa netissä neuvottiin painamaan Balance-painiketta ohjelmassa, mutta eihän siellä koko painiketta edes ollut. Suljin ohjelman ja käynnistin uudelleen, mutta edelleenkään koko painiketta ei siellä näkynyt mistä olisi pitänyt painaa. Nörttinä sitten osasin arvata sen, että ohjelma ei tee synkronointia web-palvelun kanssa muuta kuin kirjautumisen yhteydessä. Kun ohjelman sulki ja avasi uudelleen ei synkronointia tapahtunut eikä web-palvelun kautta lisättyä vaakaa tullut ohjelmaan näkyviin. Kirjauduin ohjelmasta ulos ja kirjauduin takaisin sisään, jonka jälkeen sitten vihdoin vaaka tuli ohjelmaan näkyviin.

Polar Balance -ohjelma näyttää vaakatasossa graafin isompana.

Kun vaaka tuli ohjelmaan näkyviin, oli oman painon mittaaminen ja synkronoiminen ohjelmaan todella helppoa. Valitsin ohjelmassa uuden mittauksen lisäämisen, hyppäsin vaa’alle ja paino synkronoitui ongelmitta matkapuhelimeen Bluetoothin yli. Tietenkin tämä vaatii Bluetooth-yhteyden, joten se on hvyä varmistaa että on matkapuhelimessa päällä.

Polar Flow -ohjelmassa on erinomaisena ominaisuutena synkronointi Apple Healthiin, eli sinne saa oman painon siirtymään myöskin. Kirjoitan luultavasti myöhemmin Apple Healthista tarkemmin uudessa blogipostauksessa.

Nopeasti arvioiden hanakalan käyttöönoton jälkeen vaaka vaikuttaa todella kätevältä vekottimelta. Pidän siitä että painotieto siirtyy helposti puhelimeen jonka kautta data menee verkkopalveluun. Ohjelmasta sitten näkee käppyröitä miten paino kehittyy jne.

Tuotetta myydään monissa muissakin kaupoissa, mutta Gigantissa vaaka irtosi 99 euron hintaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.