Ruokapaikat: Mount Ganesh (Joensuu)

Riisiä ja kanaa

Tämän viikkoisen ravintola-arvostelun kohteena on Joensuun keskustassa sijaitseva nepalilainen ravintola Mount Ganesh. Olin Joensuun suunnalla reissussa jokunen viikko takaperin ja tuolloin tuli kaverini kanssa käytyä tämä paikka testaamassa.

Mount Ganesh sijaitsee Kauppakatu 23:ssa Takataskun läheisyydessä.

Ravintola on kohtalaisen tilava ja rauhallisen oloinen paikka. Pidin paikan sisustuksesta ja valaistuksesta, jotenkin niissä oli mukavan lämmin tunnelma.

Ruokailu tapahtui perinteiseen tyylin muiden kokemieni nepalilaisten ravintoloiden tapaan, eli ensin mentiin pöytään istumaan jonka jälkeen valitsimme lounasmenusta haluamamme annoksen ja kerroimme sen tarjoijalle joka tuli ottamaan tilausta vastaan. Sen jälkeen ateriaa odotellessa kävimme hakemassa salaattia alkupalaksi.

Pääruokaa odotellessa oli tarjolla perinteiseen tapaan salaattia niin halutessaan

Salaattivalikoima oli keskitasoa eli muutamaa erilaista lautasen täytettä löytyi normaalilla linjalla – kurkkua, ananasta, maissia jne.

Ruoka tuli kohtalaisen nopeasti pöytään, eli salaatin jälkeen pääsi melko pian nauttimaan pääruoasta. Otin täälläkin tutun ja turvallisen riisiä ja kanaa sisältävän annoksen. Mukaan tuli myös odotettuun tapaan naan-leipää.

Ruoka maistui hyvälle. Liha oli sopivan pehmeää ja siinä oli hyvin makua mukana. Riisistäkään ei löydy mitään pahaa sanottavaa, joten pääruoka oli onnistunutta. Jogurtti joka tuli annoksessa mukana oli tavallista imelämpää joka voi varmaankin jakaa helpommin mielipiteitä, mutta itselleni se upposi hyvin alas. Lisäksi annoksessa oli omassa nurkkauksessaan jotain muuta vihreää kastiketta jota en tiedä mitä se oli, mutta sen maku oli hyvinkin omalaatuinen. En oikein osaa sanoa oliko se hyvää vaiko vähemmän hyvää, mutta aika uusi makuelämys itselleni.

Mount Ganesh ulkoa kuvattuna

Ruoan maun lisäksi myös sen annoskoko oli omaan mieltymykseeni sopiva – annoksen jaksoi ongelmitta syödä mutta myöskään nälkää ei jäänyt.

Valitsemallani annoksella oli hintaa lounasaikaan 9,50 euroa joten hintataso on normaaleiden ihmisten realistisesti maksettavissa hinnoissa.

Kaikenkaikkiaan Mount Ganesh oli hyvä kokemus. Sen ruoka oli hyvää, annoskoko oli sopiva, hintataso edullinen, paikka oli tilava, viihtyisä sekä tunnelmallinen ja myös henkilökunnan palvelu oli ystävällistä. Tänne voi mielellään tulla vielä toisenkin kerran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.