Ruokapaikat: Viikinkiravintola Harald

Nahkapöksyn makkarapannu

Tämän viikon ravintola-arvostelun kohteena on Viikinkiravintola Haraldin Helsingin ravintola. Haraldilla on ravintoloita myös seitsemässä muussa kaupungissa joten sen vuoksi kyseinen tarkennus mitä ravintolaa arvio koskee. Paikkakunnat ja ravintoloiden osoitteet löytää osoitteesta https://www.ravintolaharald.fi. Helsingissä ravintola sijaitsee Citykäytävän toisessa kerroksessa.

Viikinkiravintola Harald on nimensä mukaisesti viikinki-teemainen ravintola jossa kyseinen teema näkyy ja tuntuu monella tasolla. Sisutus, astiat, musiikki ja myös henkilökunnan pukeutuminen ovat teeman mukaista.

Haraldin tunnelma on miellyttävä ja teemaan sopiva

Toimintamallina oli että ensin jäädään lähelle kassaa odottamaan että henkilökunta tulee saattamaan pöytään. Sen jälkeen saa ruokalistat joista voi katsoa haluamansa ruoat ja juomat ja sen jälkeen odotellaan. Valikoidessa ateriaa jo kysyttiin mitä saisi olla juomaksi ja siinä vaiheessa ottamamme vesi tuotiin jo pöytään ateriavalintaa miettiessämme.

Aterian tilauksessa sai omassa rauhassa pohtia eikä kovin kauaa tarvinnut odottaa että henkilökunta tuli uudemman kerran paikalle kysymään joko olemme löytäneet listalta haluamamme ateriat.

Tilasin aterian nimeltään Nahkapöksyn makkarapannu ja sen aterian kanssa otin myös talon savuolutta. Kyselin myös tarjoilijalta josko tätä myydään jossain kaupoissakin. Kuulemma näin on, joten täytynee jokin kerta lähteä etsimään ja kirjoitella vaikka olutarvostelu tästä erikseen.

Alkupaloja

Ruokaa odotellessa alkupalaksi tuotiin näkkäriä tai jotain sen tapaista ja kulho jossa oli sulatettuna voita jossa leipäänsä pystyi dippailemaan. Pääruokaakaan ei kauaa joutunut odottamaan mutta sopivasti alkupalat kerkesi napostella odotellessa.

Ateria jonka valitsin oli makunsa puolesta hyvä. Ateriassa mukana ollut juustoperuna oli luultavasti parasta tai ainakin parhaimmasta päästä mitä olen perunasta tehdyistä ruoista maistanut. Myös kaikki muut lautasella mukana tulleet ateriaan kuuluneet elementit toimivat hyvin.

Valitsemassani ateriassa annoskoko oli selkeästi pienempi kuin monessa muussa koettamassani ravintolassa, mutta en näe tätä mitenkään negatiivisena asiana. Ateria oli tuhti eikä sillä nälkä jäänyt joten mieluummin järkevän kokoinen annos hyvällä maulla varustettuna kuin todella iso annos jolloin syö enemmän kuin oikeasti on tarvetta.

Aterian kanssa tuli maistettua talon olutta

Olen aikaisemmin käynyt täällä lounasaikaan ja oli mukava huomata että myös lounasajan ulkopuolella palvelu pelaa ja ateriat ovat toimivia. Palvelun pelaamisesta myös sen verran mainintaa, että myös aterian aikana tarjoilija tuli kysymään maistuuko ateria. Ainakin erään kaverini mukaan näin on asianlaita hieman paremmissa ravintoloissa ja se voi varmasti suomalaiseen syömäkulttuuriin tottuneelle olla hieman erikoiselta tuntuvaa, mutta itse en koe tällaista millään tapaa huonona asiana, päinvastoin.

Hintansa osalta Harald on hieman korkeampaa tasoa kuin aikaisemmin arvostelemani ravintolat. Esim. valitsemani nahkapöksyn makkarapannu maksoi 19,20 eur ja se oli yksi listan edullisimmista aterioista. Hintataso ei ole kuitenkaan mikään päätä huimaava ja aivan tavalliset ihmiset pystyvät täällä käydä syömässä sillä pääruokalistalta valittuna mikään ateria ei ylitä 40 euron hintaa. Laadukkaasta kokemuksesta kannattaa muutenkin maksaa.

Kokonaisuutena Viikinkiravintola Harald on positiivinen kokemus ja suosittelen täällä käymistä. Ruoka on hyvää, paikan tunnelma on viihtyisä ja henkilökunta on ystävällistä ja hyvällä palveluasenteella varustettua. Tänne tulee mieluusti toisenkin kerran aterioimaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.