Ruokapaikat: Fafa’s Ooppera

Kebab, feta ja tuore korianteri pitaleivässä

Tämän viikon ruokailupaikaksi päätyi Fafa’s Ooppera. Fafa’s Ooppera sijaitsee Ruusulankatu 1:ssä Helsingissä Töölössä.

Fafa’s on ruokalaketju jolla on toimipisteitä tätä kirjoittaessa ainakin pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Tampereella sekä Turussa. Toimipisteitä on muissa kaupungeissa yksi per kaupunki mutta Helsingin ja Espoon alueella näitä on yhteensä yksitoista.

Ruokailu on erittäin helppoa ja suoraviivaista. Sisääntullessa marssitaan tiskille, katsotaan mitä haluaa syödä, jätetään tilaus ja annetaan oma nimi jonka jälkeen maksetaan ja mennään pöytään istumaan. Omaa nimeä tarvitaan siihen että henkilökunta kutsuu sitten nimellä paikalle hakemaan valmiin annoksen.

Fafa’s Ooppera sisältä kuvattuna

Paikka on tunnelmaltaan lähempänä pikaruokapaikkaa kuin illanistujaispaikkaa. Päiväsaikaan täällä oli mukavan rauhaisa tunnelma ja viihtyisä ilmapiiri, radiossa soi kepeästi jotain jazzia eikä soivaan musiikkiin enää kiinnittänyt huomiota kavereiden kanssa pöytään istahdettua.

Ruoka valmistui kohtalaisen nopeasti, luultavasti noin viiden tai kymmenen minuutin sisällä. Valitsemani annos oli pitaleipää jonka sisällä lihaa ja tuoretta korianteria joten ateria syötiin asiaankuuluvasti paperin sisältä eikä lautaselta.

Annos oli erittäin hyvän makuinen ja täyttävä. Liha maistui sellaiselle että mielellään tulen tänne toisenkin kerran syömään samanlaisen annoksen. Annoskoko oli myös onnistunut – sillä lähti hyvin nälkä, ähkyä ei tullut mutta se ei jättänyt myöskään tarvetta saada lisää ruokaa. Tzatzikia annoksessa oli kohtalaisen paljon joten syöminen oli kohtalaisen sotkuista puuhaa, mutta onneksi pöydissä oli valmiiksi paperia tarjolla naaman pyyhkimistä varten.

Ulkoa katsottuna paikka näyttää ankeammalta kuin sisältä

Kokemuksena Fafa’s jätti positiivisen tuntemuksen. Jos haluaa nopeasti hyvää ruokaa ja etsii vaihtoehtoa Burger Kingille, McDonaldsille, Hesburgerille tai Subwaylle on Fafa’s kokeilemisen arvoinen paikka.

Valitsemallani aterialla oli hintaa 11,90 eur ja muutkin ateriat ovat samoissa hintaluokissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.