Ruokapaikat: Ravintola Rixi-baari

Kerros burger -ateria Rixi-baarissa

Tämän viikon ruokapaikka-arvosteluna on itselleni lähimpänä sijaitseva ja luultavasti vapaa-ajallani useimmiten ulkona syödessä käyttämäni ruokapaikka Rixi-baari. Olen monta kertaa meinannut tästä jo kirjoittaa, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Tällä kertaa lähdin asioikseni syömään kamera mukanani jotta vihdoin ja viimein saan kirjoitettua paikallisbaaristani ja sen ruokatarjoilusta arvostelun.

Rixi-baari sijaitsee Helsingissä Lauttasaaressa Isokaaren varrella, osoitteessa Isokaari 24. Rixillä on myös webbisivut joita voi käydä katsomassa osoitteessa http://www.rixibaari.fi.

Kuten ensimmäisestä virkkeestä voi veikata, Rixin ateriat ovat omaan makuuni erinomaisia sillä en siellä muuten kävisi niin usein kuin siellä käyn. Rixi on myös sellainen ravintola jonne olen vienyt varmaan lähes jokaisen kylässäni käyvän vieraan ainakin jossain vaiheessa mikäli aikaa on ollut.

Läpileikkaus kerrosburgerista

Rixin ateriavalikoimaan kuuluu kebabia, pizzaa, pastaa, purilaisia, salaatteja ja myös pihvejä. Arvosteluun otin Kerros Burger -aterian joka irtoaa 17 euron hintaan. Ateriaan kuuluu myös tikkuperunoita/ranskalaisia perunoita sekä puolen litran limppari.

Kerros Burger -ateria on maultaan hyvä. Purilaisten pihvit on paistettu kunnolla ja liha on maukasta. Sämpylä on normaalin ravintolapurilaisen sämpylän makuinen eikä se eroa juurikaan muiden paikkojen vastaavista. Salaattia on välissä sopivasti raikkautta tuomassa.

Myös aterian mukana tulevat tikkuperunat on rapeita ja maukkaita ja sopivasti suolaa sisältäen. Itse en ole kokenut koskaan tarvetta lisätä suolaa eikä koskaan ole suolan makua tullut pantua merkille.

Sisustus on viihtyisä

Rixi on sisustuksensa osalta viihtyisä. Istumapaikkoja löytyy muutamia kymmeniä ja yleensä päiväsaikaan täällä on ainakin mahtunut aina istumaan hyvin. Vaikka Rixi on baari on siellä ruokapuoli auki myöhään iltaan saakka joten myös illalla tänne on hyvä tulla syömään.

Illalla väkeä on paljon enemmän myös oluella joten jos haluaa ensisijaisesti lähteä ravintolaillalliselle ei Rixi ehkä tunnelmaltaan siihen ole otollisin. Kuitenkin jos kavereiden kanssa haluaa lähteä syömään hyvää ruokaa ja ottamaan muutaman oluen on Rixi mitä mainioin vaihtoehto.

Rixi-baari ulkoa

Rixi on hyvä ja kokeilemisen arvoinen paikka jokaiselle Lauttasaaressa liikkuvalle. Sieltä saa hyvää ruokaa, useampia erilaisia oluita ja hyvää ja ystävällistä palvelua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.