Ruokapaikat: Manhattan Steak House (Forum)

Hampurilainen Manhattan Steakhousen valikoimasta

Tämänviikon ruokapaikaksi päätyi kauppakeskus Forumissa sijaitseva Manhattan Steak House. Forumin Steak Housella on pitkä historia, sillä se on ollut kauppakeskuksessa jo vuodesta 1986 saakka. Manhattan Steak House -ravintoloita on Suomessa useampiakin, kaksi Helsingissä, yksi Tampereella ja yksi Lahdessa. Ensimmäinen ravintola on aukaistu vuonna 1986 joten sivujen perusteella jäin itse siihen käsitykseen että Forumin Steak House olisi ensimmäinen. Voin olla väärässäkin.

Tilaus oli suoraviivaista. Tiskille tuli käveltyä, valittua mitä syö ja sen jälkeen sai tarjottimen jossa oli aterimet, juoma ja numerokyltti. Sen kanssa sitten mentiin pöytään istumaan ja odottamaan että tarjoilija tuo ruoan pöytään. Ateriaksi valitsin Steak Burger Meal -aterian ja limpparin. Hintaa tälle kombinaatiolle kertyi 12,50 eur.

Läpileikkaus purilaisesta

Kauaa ei tarvinnut odotella kun ateria jo tuotiin pöytään. Ateriassa oli itselläni ranskalaisia sekä jonkinsorttista dippiä jossa ransuja oli hyvä pyöritellä. Kävin kyllä lisäksi hakemassa ketsuppipullon tiskiltä koska pidän ranskalaisista ketsupin kanssa.

Ranskalaiset perunat olivat tavallista ravintolaruokapaikkojen ranskalaisten perunoiden tasoa. Hyviä ja toimivia joissa on sopivasti suolaa. Ei mitään maata mullistavaa. Varsinainen pääruoka eli hampurilainen oli erittäin maukas. Pihvi oli hyvin tehtyä, siinä oli makua ja mehevyyttä mukana ja se oli todella täyttävä. Vaikka söin tämän päivän ensimmäisenä ateriana hieman kello viiden jälkeen oli tässä syömistä sen verran paljon että en jäänyt kaipaamaan yhtään isompaa ateriaa. Maukas ja taidolla valmistettu täyttävä purilainen.

Forumin Steak Housen tiski

Sijainti ja viihtyvyys on ainoa mistä annan paikalle miinusta. Ravintola sijaitsee Forumilla käytävän varrella avoimesti siten että siitä syntyy enemmänkin mielikuva pikaruokapaikasta kuin laadukkaasta ruokaravintolasta eikä se ole omiaan luomaan kuvaa niin laadukkaasta paikasta kuin mitä se ansaitsisi. Sijainti on myös sellainen että rauhaisaan illanistumiseen tätä paikkaa olisi vaikea kuvitella, mutta päivälliseen kauppakeskuksessa pyörimisen lomassa tätä voi suositella. Se on sinänsä sääli, sillä itse ruoka ja palvelu on merkittävästi laadukkaampaa kuin sijainnin synnyttämä mielikuva paikasta.

Mikäli etsinnässä on ravintola josta saa erinomaisia hampurilaisaterioita eikä istuskelu aivan kauppakeskuksen käytävän varrella häiritse on Manhattan Steak House Forumilla ehdottomasti paikka jota kannattaa käydä testaamassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.