Ruokapaikat: Musta Härkä

Chicken Curry -annos

Tämänkertainen ruokapaikkatesti sijoittuu Helsingin Vallilassa Mäkelänkatu 52:ssa sijaitsevaan Musta Härkä -ravintolaan. Ravintola toimii lisäksi yökerhona, sporttibaarina ja sivujen mukaan sieltä löytyy myös karaokea. Tarkemmin tietoa löydät sivulta www.mustaharka.fi.

Täytyy myöntää että ravintolaa katsoessa ulkoa käsin ei siitä syntynyt vakuuttavaa kuvaa tasokkaasta ravintolasta vaan lähinnä kapakasta jossa siinä sivussa silloin tällöin pyöräytellään sapuskaa jos joku sellaista rohkenee ottaa, mutta ei onneksi ollut koiraa karvoihin katsominen tälläkään kertaa sillä ravintolan lounas oli todella laadukas.

En tiennyt miten tilaaminen täällä tapahtuu joten menin tiskille kysymään onko siellä ruokaa siihen aikaan saatavana sillä en ollut varma onko kyseessä vain lounasruokala vai myös muuta ruokaa tarjoileva paikka. Myyjä neuvoi istumaan pöytään ja toi menun. Katselin sieltä sopivan aterian ja valinnakseni tuli Chicken Curry. Sen lisäksi ostin myös ravintolan nimellä myytävää Black bull -olutta jota valitettavasti en ole missään kaupassa törmännyt erillistä testiä varten.

Riisi ja kana tuotiin asianmukaisesti omissa astioissaan. Kuvasta puuttuu vielä hetki kuvan ottamisen jälkeen tuodut naan-leivät.

Ruokaa ei joutunut kauaa odottamaan, tosin tähän voi vaikuttaa että siihen aikaan kun paikalla kävin suoraan töiden jälkeen ei asiakkaita ollut kuin muutama oluella istumassa. Ateria tuotiin omissa astioissaan joista sitten sai annostella aterian lautaselle oman mieltymyksen mukaan. Vähän kuvan ottamisen jälkeen myös naan-leipä ja kastike tuotiin pöytään ja ruokailu pääsi alkuun.

Maku ruoassa oli erinomainen. Ilahduin siitä kuinka hyvin ruokaan oli osattu laittaa mausteita sillä ateria oli mausteinen ja nenä aukesi ilman että syntyi vaikutelmaa tulisesta ruoasta. Tämä ruoka ei ollut listalla myöskään tuliseksi merkitty joten jos on herkkä mausteisille annoksille kannattaa varautua siihen että suomalaisittain makua löytyy kuitenkin kohtalaisesti. Itselleni tämä oli pelkästään positiivinen yllätys mutta mikäli et ole vahvasti maustettujen annosten ystävä on hyvä ehkä koettaa jotain toista annosta. Annoskoko oli kookas mutta silti sellainen että sen pystyi syömään kokonaan ilman että joutui jättämään kesken.

Sisältä Musta Härkä -ravintola on viihtyisä ja tunnelmallinen

Monet ateriahinnat pääruoissa ravintolan puolella pyörivät noin 15 euron hujakoilla joten hintatasonsa osalta pyöritään keskiverron ravintolaruoan hinnoissa. Oma annokseni maksoi 14,50 eur ja laadukas ja hyvä olut irtosi 7 eurolla.

Palvelu paikassa oli hyvää ja ystävällistä eikä ravintolan sisustus ja tunnelmakaan jättänyt moitteelle sijaa. Mielikuva joka ulkoa käsin paikasta syntyi oli onneksi täysin väärä ja Musta Härkä oli kokemuksena erittäin hyvä ja positiivinen, siis sellainen että käyn täällä mielellään vielä toisenkin kerran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.