Salaliittosunnuntai: Jennifer’s Body

Megan Fox roolissaan Jenniferinä elokuvassa Jennifer’s Body

VAROITUS! Mikäli olet kovin herkkäuskoinen tai mikäli medialukutaito ja lähdekritiikki eivät kuulu vahvuuksiisi on mahdollista että tämä ja muut potentiaalisesti tulevat salaliittosunnuntai-postaukset eivät ole sinua varten! Sisältö saattaa aiheuttaa ahdistusta mikäli näitä juttuja on taipumus lähteä pitämään kritiikittömästi totena!

Jo jonkin aikaa mielessäni on kytenyt ajatus ruveta kirjoittamaan aina silloin tällöin tänne blogiin erilaisista salaliitoista, mytologioista, uskomuksista ja muista siihen suuntaan edes hieman kallellaan olevista asioista ja katsottuani elokuvan Jennifer’s body ja kirjoitettuani siitä arvostelun tänne blogiinkin sain vihdoin aikaiseksi ottaa härkää sarvista ja ruveta kirjoittamaan tämän aihepiirin asioista. Idea tähän syntyi törmätessäni jälleen erikoiseen salaliittoteoriaan joka pyörii kyseisen elokuvan ympärillä joten ajattelin jakaa sen myös tänne muillekin joita tämänkaltaiset aiheet kiinnostavat.

Salaliittosunnuntai-postauksia ei ole tarkoitus julkaista joka sunnuntai vaan aina silloin tällöin kun jaksan niistä kirjoitella. Postaukset eivät välttämättä edes liity salaliittoihin vaan ne voivat siis käsitellä mitä tahansa mytologiaa ja myyttiäkin.

Santa Marian yökerhon palo

Etsiessäni tietoja Jennifer’s bodystä satuin törmäämään Merovee-nimisen blogin postaukseen jossa käsiteltiin Jennifer’s Body -elokuvan ja vuonna 2013 Brasilian Santa Mariassa tapahtuneen yökerhon tulipalon välistä suhdetta. Yökerhon tulipalossa menehtyi tuolloin Ylen uutisen mukaan 233 ihmistä joten kyseessä on kohtalaisen merkittävä tapahtuma.

Elokuvassa baaari palaa maan tasalle

Meroveen blogipostauksen mukaan yhteneväisyyksiä tämän elokuvien tapahtumiin kuitenkin löytyy – Santa Maria kaupungin nimi on nimetty Neitsyt Marian mukaan ja elokuvassa Megan Foxin roolihahmo uhrataan sillä hänen uskotaan olevan neitsyt. Elokuvassa myös Megan Fox suutelee Amanda Seyfriediä ja suudelma on englanniksi kiss ja yökerho jossa tulipalo tapahtui oli nimeltään Kiss. Jennifer’s bodyssä baari palaa maan tasalle ja oikeassa elämässäkin yökerho paloi maan tasalle.

Yökerhon palon iltana paikalla oli Wikipedian artikkelin mukaan tarkoitus olla soittamassa kaksi bändiä, “Pimenta e seus comparsas” sekä “Gurizada Fandangueira” joista jälkimmäisen nimi Meroveen blogin kuulemien tietojen mukaan kääntyy muotoon Dancing guys tai Dancing death eli tanssivat miehet tai tanssiva kuolema. Jäin siihen käsitykseen että blogaajan mielestä ei kyseessä olisi sattuma vaan jotain muuta.

Aivopesua ja veriuhreja

Toisessa blogissa törmäsin myös ohimennen mainintaan tästä elokuvasta kun puhetta oli Megan Foxista ja yleisesti aivopesusta. Tässä elokuvassa kerrotaan kuinka Jenniferistä tulee rituaalin jälkeen succubus eli naispuoleinen miehiä viettelevä demoni. Kuitenkin tässä toisessa salaliittoteorioista kertovassa blogipostauksessa Pseudo-occult median blogin mukaan demonipossessio on vain mielenhallintaa ja/tai muuttuneen tietoisuuden tila.

Verta

Jennifer’s body -elokuvan julisteessa on myös lähikuva Megan Foxin kasvoista jossa hänellä on suupielissään verta. Blogaaja kehottaa lukijaa kiinnittämään huomionsa sen symboloimaan verenhimoon ja veren juontiin sekä kannibalismiin jotka ovat osa rituaaleja joita he harjoittavat. En ole täysin varma keihin blogaaja viittaa “heillä” – ilmeisesti aivopestyihin näyttelijöihin. Hän myös kirjoittaa että on 100 % varma että tässäkin elokuvassa tai julisteessa taustalla on agenda millä kaikki saadaan himoamaan verta.

Paljon melua tyhjästä

Lukiessa Merovee-blogin postausta on helppoa havaita kirjoittajalla hyvin suoraviivainen mutkat suoriksi -asenne ja tahtotila nähdä asioissa yhdistäviä tekijöitä silloinkin kun niitä ei ole. Toki on mahdollista että blogipostaus on puhdasta parodiaa sillä ajatuskulut ovat sen verran harhaisen oloiset että niitä voi jo epäillä parodiaksi. Kuitenkin sivua silmäillessä muutenkin tulee lähinnä mieleen että kirjoittaja todella uskoo asian olevan näin.

Pseudo-occult median blogipostaus ei suoraan tästä elokuvasta kirjoittanut niin paljoa ja ainoastaan ohimennen siitä mainitsi mutta kiintoisalla tavalla siinäkin on vedetty mutkia suoraksi aivan uskomattoman kyvykkäällä tavalla.

Kumpikaan salaliittoteoria ei saa allekirjoittaneelta kannatusta edes pienimuotoisesti sillä yhteydet ovat niin hatarat että en edes kovalla yrittämiselläkään saa näiden välille rakennettua ajatusten siltaa joita pitkin voisin vaeltaa näiden ajatusten luomalle salaliittojen saarille.

Kiintoisia (vaikkakin harhaisia) teorioita yhtä kaikki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.