Kuukausikatsaus maaliskuuhun

Ilta Vantaalla

Maaliskuu haihtui historian havinaan ja huhtikuu saapui joten tavalliseen tapaan on aika kirjoittaa lyhyt retrospektiivi menneeseen kuukauteen. Varsinaisesti mitään suurta uutta ja ihmeellistä ei tapahtunut eli tavalliset arjen peruspilarit ovat omilla paikoillaan. Töitä tuli tehtyä, pelejä tuli pelailtua, erilaisia oluita maisteltua ja ravintoloita testailtua, leffoja tuli katseltua ja ihmisiä nähtyä. Normaalia arkea siis.

Viime kuun puolella tuli poikkeuksellisen monta päivää vietettyä Tampereella suhteessa normaaliin arkeen. Yksi reissu sielä oli kolme päivää josta tänne blogiinkin mainitsin ja lisäksi tuli yksi päivän reissu heitettyä sinne muutaman duunikaverin kanssa palaveriin. Mukavaa vaihtelua normaaliin arkeen.

Useampia pelejä tuli pelattua viime kuun puolella läpi eri konsoleilla läpi. Xbox Onella perlasin Life is Strange: Before the Storm sekä Call of Duty: WWII:en ja lisäksi Playstation 4:llä Ratchet & Clankin josta kirjoitan arvostelun myöhemmin tänne blogiin mikäli saan aikaiseksi.

Nyt johtolaatikot on nätisti piilossa televisiotason takana

Viime kuun puolella sain vihdoin myös olohuoneesta laitettua johtoja hieman nätimmäksi televisiotason takaa eli enää johtolaatikko ei ole televisiotasolla television takana vaan nyt niitä on määrällisesti kaksi ja molemmat ovat lattialla tason takana piilossa. Sivuviistosta kuvattuna laatikon näkee mutta normaalilta katselupaikalta niitä ei erota. Vielä tämä pientä hiomista kaipaa ja televisiotason taakse switchiä jotta yhden verkkojohdon voisi ainoastaan vetää televisiotason takaa pois ja saisi silti kaikkiin laitteisiin kiinteän netin, mutta tällä hetkellä se vaatii vielä käyntiä Gigantissa tai Verkkokauppa.comissa jotta saisi sieltä haettua gigabitin switchin.

Myös makuuhuoneessa tuli järjesteltyä uusiksi sillä kaveri on viskaamassa mikserin aivan lähipäivinä meikäläiselle joten siirsin iMacin takaisin makuuhuoneeseen ja varasin yöpöytänä aiemmin toimineen pöydän mikseriä varten tietokonepöydän viereen. Laitan myöhemmin ehkä kuvan makarista kunhan ensin olen saanut sen mikserin ja viritellyt kaikki johdot paikoilleen. Pistorasiat ja langaton nettiyhteys ja sen kuuluvuus valitettavasti asettaa haasteita aina sisustukseen ja järjestelyyn. Kaverilta tosin sain pitkän verkkokaapelin mutta tämän virittely olohuoneesta makuuhuoneeseen asti vaatii ajatusta miten sen tekisi mahdollisimman siististi. Ehkä jonakin päivänä sen saan aikaisesi viritellä fiksusti.

Kuva iltalenkiltä

Kelit on myös parantunut Vantaalla ja useampana päivänä ja/tai iltana tuli käytyä myös kävelylenkki heittämässä. Löysin täältä mukavan n. 20-25 min kestävän ympäri kiertävän kävelylenkin jota useamman kerran kerkesin jo kiertämään. Kunhan säät parantuu täytynee lisätä lenkkien määrää koska lenkeistä tulee mukavan freessi olo 🙂

Painon pudotus on junnannut kutakuinkin samoissa lukemissa mutta pientä tiivistymistä kropassaan silti havaitsee. Tällä kertaa teen poikkeuksellisesti että jätän laittamatta tänne kuukauden keskiarvon ilmoittamisen sillä jo aikaisemmin olen arvellut että aivan kuin vaaka ei antaisi täysin luotettavia tuloksia sillä esimerkiksi toisinaan iltapaino on ollut vähemmän kuin aamupaino vaikka yöllä en ole juonut kuin mukillisen vettä joten se ei käy järkeen. Massaa ei synny tyhjästä eikä painoa yössä tule itseksiään joten on luultavasti kyse ollut mittausvirheestä.

Tänään aamulla mittasin aamupainon kolmeen kertaan ja jokaisella kerralla sain täysin eri tuloksen eikä heitto ollut 100 g tai 200 g vaan kilon luokkaa joten on sanomattakin selvää että sikäli mikäli vaa’an antamat tulokset heittävät peräkkäisillä mittauksilla yli kilon ei kuukauden keskiarvostakaan ole iloa jos mittavirheen marginaali on näin suhteeton. Aamupaino oli tänään (luultavasti) kuitenkin 98.7 kg eli samoja painoluokkia yhä ollaan kuin aiemminkin.

Täytynee jatkossa alkaa pitämään vaakaa eri lattialla mitatessa koska on mahdollista että mittavirhettä tulee siitä että vaaka on hieman epätasaisella pinnalla joka tietenkin vaikuttaa tulokseen.

Firman toimistolla tuli iltaa istuttua

Kaiken kaikkiaan maaliskuu oli mukava kuukausi johon mahtui tarpeeksi aktiviteettiä. Kuten blogipostauksista on huomannut on useampia vakiopostauksia jäänyt välistä mutta tähän on yksinkertaisesti syynä että ei ole ollut aikaa aina kirjoittaa postauksia sillä elämässä on vähemmän yllättäen aina muutakin tekemistä. Esimerkiksi kokkailukeskiviikkopostaukset on jäänyt välistä kun olen käynyt enemmän ulkona syömässä ja/tai olen ollut menossa jossain että en ole kerennyt tehdä mitään uutta ja erilaista ruokaa ja olen kokkaillut kotona vain ruokia joista olen aikaisemminkin jo kirjoitellut. Jospa tämän kuukauden aikana kerkeän taas hieman saada rytmiä arkeen paremmin että kerkeän kokkailemaan uusiakin ruokia ja kerkeän niistä tänne blogiinkin postailla 🙂

Mukavaa alkanutta kuukautta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.