Ruokapaikat: Friends & Brgrs (Helsinki)

Classic Brgr -ateria

Tämänkertaisen ruokapaikkatestauksen kohteeksi päätyi Helsingissä Aikatalossa sijaitseva Friends & Brgrs. Friends & Brgrs ravintoloita löytyy Helsingin lisäksi tätä kirjoittaessa myös Hampurista, Tampereelta, Pietarsaaresta, Kööpenhaminasta sekä Oulusta ainakin yrityksen omien verkkosivujen mukaan.

Kävin paikalla tänään lounasaikaan ja valitsin menusta Classic Brgr -aterian. Tilaaminen oli suoraviivainen prosessi, eli tulin sisään paikkaan, kävelin kassalle, sanoin mitä tilaan (olin katsonut kassan lähellä seinällä olevasta listasta valintani), maksoin, sain laitteen joka rupeaa piippaamaan kun ateria on valmis ja menin pöytään istumaan. Odotellessa ruokaa kävin hakemassa myös ateriaan kuuluvan limpparin hanasta.

Vaikka satuin paikalle kohtalaisen ruuhkan aikaan ei aivan mahdottoman kauaa pöydässä joutunut odottamaan, eli varmaankin noin vartissa ruuhka-aikanakin ateria valmistui. Tämä tosin on täysin hatusta heitetty arvio ja se voi heittää. Laitteen piipattua ateria käytiin hakemassa tiskin vierestä keittiön reunalta.

Lähikuvassa Classic Brgr.

Ateriassa tuli hampurilaisen lisäksi myös ranskalaiset. Ranskalaiset perunat olivat selkeästi erilaisen makuisia kuin mitä muualla olen syönyt. Mielenkiintoinen makukokemus ja hyvää vaihtelua, mukava havaita että ranskalaisia perunoitakin saa tehtyä erilaisen makuiseksi. Omaan makuuni nämä toimivat hyvin.

Hampurilainen oli lautasella paperiin käärittynä joten siitä tuli enemmän pikaruokapaikkamainen fiilis kuin mitä ravintolahampurilaisen fiilis jossa haarukka ja veitsi ovat olennainen osa ruokailua. Eipä siinä mitään, paperista kiinni ja purilainen ääntä kohden. Hampurilainen maistui hyvälle. Se oli paljon kotoisamman makuinen kuin mitä muualla olen syönyt eli sellainen mitä voisi kuvitella että kotonakin voisi tehdä. Tämä siis on toki hyvä puoli koska se tarjoaa selkeästi erottuvan makunautinnon verrattuna moneen muuhun paikkaan.

Kassa josta tilaukset tehdään

Maukkaan aterian lisäksi paikan yleisilme on viihtyisä ja tunnelmallinen, hieman jopa kahvilamainen. Koska olin ruuhka-aikaan liikenteessä en räpsinyt yleiskuvia sillä tupa oli täynnä syöviä ihmisiä eikä moni varmastikaan halua päätyä kuvaan syödessään.

Palvelu paikassa oli hyvää, henkilökunta oli ystävällistä ja ateria oli kokonaisuutena toimiva. Aterian koko voi olla isommassa nälässä ehkä pienehkö mutta normaalina lounaana ateria on riittävä ja pitää nälkää hyvin poissa.

Classic brgr -ateria irtosi 11,50 eur hintaan lounasaikaan ja sen ulkopuolella hintaa olisi ollut euron enemmän. Hyvä ja positiivinen kokemus jäi tästäkin paikasta joten en näe mitään syytä miksi en täällä joskus toisenkin kerran kävisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.