Salaliittosunnuntai: 432 Hz salaliitto

Siniaalto. Kuva: Wikimedia Commons.

VAROITUS! Mikäli olet kovin herkkäuskoinen tai mikäli medialukutaito ja lähdekritiikki eivät kuulu vahvuuksiisi on mahdollista että tämä ja muut potentiaalisesti tulevat salaliittosunnuntai-postaukset eivät ole sinua varten! Sisältö saattaa aiheuttaa ahdistusta mikäli näitä juttuja on taipumus lähteä pitämään kritiikittömästi totena!

Lyhyesti

Tämänkertainen salaliittosunnuntai kertoo erikoisesta teoriasta joka tunnetaan 432 Hz salaliittona. Kuten useat jollain tapaa musiikkia harrastavat tai muuten vain aiheesta jotain kuulleet tietävät on ns. A:n standardikorkeus yleensä 440 Hz (Wikipedia). Koska jokin korkeus on valittu on tässä pakko olla jotain hämärää ja niinpä tästäkin löytyy mielenkiintoista salaliittoteoriaa aiheen ympäriltä.

Netistä etsimällä 432 Hz vs. 440 Hz löytää paljon teorioita siitä kuinka 432 Hz olisi ihmiselle oikeasti luonnollisempi ja rauhoittavampi sävelkorkeus ja kutsutaanpa sitä myös joissain teorioissa jumalaiseksi taajuudeksi jolla itse luontokin operoi ja että se olisi maapallon sydämen taajuus.

432 Hz on attunedbivrations.com sivuston mukaan myös taajuus jolla luonto ja keho ja organismit ympärillämme operoi jonka vuoksi kuuntelemalla musiikkia joka on 432 Hz kokee ihminen rauhallisuutta ja hyvinvointia riippumatta musiikista mitä kuuntelee. Samoin jos kuuntelee 440 Hz musiikkia on se epäharmonista ja aiheuttaa ihmisille stressiä ja negatiivisia käytösmalleja sekä epavakaita tunnetiloja.

Samaisen sivuston mukaan kuuntelemalla 432 Hz taajuudella olevaa musiikkia se resonoi kehon sisällä ja vapauttaa emotionaalisia lukkoja ja laajentaa tietoisuutta ja myös mahdollistaa itsensä virittämisen ympärillämme olevan universumin tietoisuuden taajuudelle.

Jos kerran 432 Hz olisi niin paljon parempi niin miksi sitten 440 Hz on valittu käyttöön ja kenen toimesta? Toisten sivujen mukaan joidenkin tähän salaliittoteoriaan uskovien mukaan tietenkin tunnetun Nazien propagandaministeri Joseph Goebbelsin toimesta jotta ihmiset tulisivat jollain muotoa ahdistuneiksi, kuinkas muuten. Mukana tässä mielenhallintaan pyrkivässä juonessa on ollut myös Illuminati [6].

Omat mietteet

Teoria on sinänsä varsin mielenkiintoinen mutta myöskin sellainen että en itse siihen usko. Tietenkin mikäli sävelkorkeuden muuttaa se kuulostaa erilaiselta ja siitä voi tulla erilaiset fiilikset kuin soittaessa tutulla korkeudella, mutta onko jotkin ilkeämieliset tahot tehneet tällaisen päätöksen että käytettäisiin 440 Hz korkeutta jotta ihmisille tulisi jonkinlaista ahdistusta? En usko.

Muutenkin analogisia soittimet ja niiden sävelkorkeudet eivät mitä luultavamminkaan pysy täysin samassa taajuudessa kaiken aikaa (lämpölaajenemiset, muuten epävireeseen meno jne.) joten tuntuisi täysin epärealistiselta olettaa että olisi jokin maaginen 432 Hz taajuus jossa soittamalla ihmiset voisivat paremmin tai että 440 Hz takia ihmiset voisivat henkisesti huonommin.

Lisäksi aikaisemmin historiassa ei ole ollut yhteistä sovittua sävelkorkeusstandardia ja eri paikoissa on soitettu eri korkeuksilla. Uskon myös että samanlaisen “erilaisen fiiliksen” saisi vaikka virittäisi soittimensa johonkin aivan muuhun korkeuteen, vaikka 459 Hziin. Mene tiedä sitten olenko väärässä vai en mutta nykyisen tietämyksen valossa en vain pysty pitämään tätä teoriaa muuta kuin pelkkänä salaliittoteoriana vailla totuuspohjaa.

Lähteet:
[1] – https://jakubmarian.com/the-432-hz-vs-440-hz-conspiracy-theory/
[2] – https://www.thedailybeast.com/are-we-all-mistuning-our-instruments-and-can-we-blame-the-nazis
[3] – https://en.wikipedia.org/wiki/A440_(pitch_standard)
[4] – https://attunedvibrations.com/432hz-healing/
[5] – https://globalfreedommovement.org/432-dna-tuning-and-the-nazi-ization-of-music/
[6] – https://medium.com/@universalintelligencespace/432-hz-the-god-note-in-music-c58f33614faf

Leave a Reply

Your email address will not be published.