Salaliittosunnuntai: Reptiliaanit eli liskoihmiset

VAROITUS! Mikäli olet kovin herkkäuskoinen tai mikäli medialukutaito ja lähdekritiikki eivät kuulu vahvuuksiisi on mahdollista että tämä ja muut potentiaalisesti tulevat salaliittosunnuntai-postaukset eivät ole sinua varten! Sisältö saattaa aiheuttaa ahdistusta mikäli näitä juttuja on taipumus lähteä pitämään kritiikittömästi totena!

Lyhyesti

Reptiliaanit eli liskoihmiset on salaliittoteoria jonka mukaan on olemassa liskon kaltaisia ihmisen muodossa kulkevia avaruusolentoja. Teorian mukaan liskoihmiset voivat ottaa ihmisen muodon ja käyttäytyä kuin ihmiset ja siten soluttautua maan asukkaiden joukkoon. Osissa teorioissa uskotaan myös siihen että liskoihmiset ovat merkittävissä yhteiskunnallisissa asemissa olevissa viroissa olevia henkilöitä ja siten vaikuttamassa ihmiskunnassa asioiden kulkuun.

Wikipedian mukaan tarina liskoihmisistä perustuu kirjailija Robert E. Howardin novelliin Varjojen valtakunta jonka innoittajana on ollut teosofiaan kuuluva uskomus maailmaa aiemmin hallinneista roduista. Kuitenkin suuremman yleisön tietoisuuteen liskoihmiset on luultavasti tulleet tunnetun salaliittoteoreetikko David Icken kautta joka toi uskomuksen liskoihmisistä tietoisuuteen 1990-luvulla.

Reptiliaaniteoria on saanut kohtalaisen paljon jalansijaa ja esimerkiksi monia julkisuuden henkilöitä epäillään näissä piireissä liskoihmisiksi. Esimerkiksi Facebookin perustajalta Mark Zuckerbergiltä on suoraan myös kysytty onko hän liskoihminen ja YouTube tarjoaa suuret määrät videoita reptiliaaneista ja teorioista siitä ketkä kaikki näitä mahtavat olla.

Mytologiat ja uskonnot

Yksi kiehtova piirre reptiliaanitarinoissa on niiden flirttailu mytologian ja uskontojen suuntaan. Monissa mytologian tarinoissa on havaittavissa yhdistäviä piirteitä reptiliaaneihin sillä niissä kerrotaan esim. ihmisestä joka on puoliksi käärme. Yksi tällainen on esimerkiksi Ateenan ja Attikan ensimmäinen kuningas ja sen kulttuurin perustaja Kekropos I. Wikipdiasta löytyy pidempääkin listaa eri mytologioista joissa on reptiliaani-ihmisiä.

Omat ajatukset

Vaikka reptiliaanit on teoriana varsin mielenkiintoinen en usko sen paikkaansapitävyyteen ainakaan sellaisessa muodossa kuin se esitetään. Pidän mahdollisena että avaruudessa on olemassa muitakin olentoja ja lajeja kuin vain ihmisiä sillä avaruus on suhteellisen suuri – ainakin mikäli siitä kerrotut jutut pitävät paikkaansa. Tätä taustaa vasten peilaten tuntuisi epätodennäköiseltä etteikö avaruuteen mahtuisi myös muita älyllisiä rotuja.

Liskoihmiset itsenäisenä rotuna voi olla mahdollinen, mutta maan päällä elävät muotoaan muuttavat olennot tuntuvat omaan maailmankatsomukseeni turhan lennokkailta teorioilta.

Lähteet:
[1]: https://fi.wikipedia.org/wiki/Liskoihmiset
[2]: https://en.wikipedia.org/wiki/Reptilians
[3]: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kekrops_I
[4]: http://www.annunaki.org/who-are-the-reptilians/
[5]: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_reptilian_humanoids

Leave a Reply

Your email address will not be published.