Vuosikatsaus vuoteen 2018

31.12.2018 Vantaan Koivukylässä

Vuoden viimeistä päivää viedään ja kovaa vauhtia ilta lähenee kohden yötä jolloin on viimeistään aika karistella vuoden 2018 tomut yltään ja siirtyä kohden alkavaa vuotta 2019. Viime vuoden lopun tapaan myös tänä vuonna on aika tehdä lyhyt vuosikatsaus menneeseen vuoteen.

Kulunut vuosi on ollut ensimmäinen kokonainen vuosi jonka olen asunut omassa asunnossa vuokra-asumisen sijaan. Hieman yli vuoden olen asunut nyt siis Vantaan Koivukylässä joten ainakin siinä mielessä vuosi 2018 on ollut tavallisuudesta poikkeava vuosi.

Vuodelle 2018 oli myös kolme asiaa jotka aioin toteuttaa eli säästää rahaa, pelata läpi vähintään 12 peliä ja pudottaa painoa. Painon pudotus jäi tekemättä joten ensi vuonna sitten jatketaan siitä. Ensi vuodelle en ajatellut ottaa mitään varsinaisia suunnitelmia blogin kirjoittamista lukuun ottamatta joten tarkoitus on vain olla ja elää omalla painollaan – josta sitä painoa toki on aikomuksena pudottaa pois.

Vuoteen on mahtunut paljon hyviä asioita joihin tietenkin lukeutuu normaalit sosiaaliset suhteet ja arki, mutta erityisesti hyvänä muistona jäi kesäinen autoreissu Puolaan ajaen Viron, Latvian ja Liettuan läpi. Tänne blogiinkin siitä tuli kirjoitettua ja niistä löytyy juttua ja kuvia kategoriasta Matkat.

Mielessä on lähiaikoina ollut useasti reissun tekeminen jonnekin euroopan maahan viikoksi tai kahdeksi, mutta en vielä ainakaan ole ideaa saanut toteutettua. Ehkäpä siis ensi vuonna käyn pyörähtämässä jossain jo ennen kesälomia 🙂

Kesällä kävin ulkomailla

Kulunut vuosi on ollut jostain syystä poikkeuksellisen elokuvapainotteinen. Kerkesin katsomaan 189 elokuvaa jonka lisäksi muutamat elokuvat olen katsonut useampaankin otteeseen. Arvosteluita elokuvista toki on kirjoittanut maksimissaan vain yhden per viikko ja sama tahti on tarkoitus jatkaa myös ensi vuonna. Kuitenkin teen lähipäivinä vielä erillisen postauksen hyvistä vuonna 2018 näkemistäni elokuvista sillä muutoin moni erinomainen elokuva mainitsematta vaikka ansaitsee tulla mainituksi. Kaikki hyvät elokuvat eivät päädy Suosituksia-sivulle syystä tai toisesta, mutta silti ovat sellaisia että ovat mainitsemisen arvoisia.

Kuluneena vuonna tuli myös autoa vaihdettua. Vihdoin ja viimein sain hankittua Mini Cooperin joka on ollut mukava auto ajaa ja tähän mennessä omistamistani autoista paras. Toki kun taloustilanne jossain vaiheessa paranee on mielihaluna vaihtaa se Mini Cooper S:ään mutta voi olla että ei vielä pariin seuraavaan vuoteen sellaista ihmettä tapahdu että vastaan tulee edullisesti moista. Toivossa on silti hyvä elää 🙂

Mitään suurta ja ihmeellistä ei siis vuoteen mahtunut vaan ainoastaan tavallista arkea mukavilla vaihteluilla joten tästä on hyvä jatkaa kohden uutta alkavaa vuotta.

Hyvää alkavaa vuotta jokaiselle, selvitkää elossa ja olkaa varovaisia rakettien kanssa muutenkin! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.