Kuukausikatsaus marraskuuhun

Aamuinen maisema matkalla töihin

Marraskuu on historiaa ja joulukuu on jälleen luonamme joten blogilleni tavalliseen tapaan on aika tehdä lyhyt katsaus taakse jääneeseen kuukauteen.

Suurin muutos elämään mitä viime kuukausi aiheutti oli uusiin työkuvioihin siirtyminen. Siinä missä aikaisemmin toimin Goforella järjestelmäasiantuntijana siirryin nyt Yleisradiolle sovellusasiantuntijan tehtäviin. Työnkuva on ollut hyvin erilainen kuin mikään aikaisempi työni ja uutta on kerennyt oppia todella paljon niin suoraan kuin myös välillisesti.

Suoralla oppimisella tarkoitan sitä että opin töissä asioita, välillisellä taas sitä että kuulen töissä asioita jonka jälkeen vapaa-ajallani perehdyn yleisestä mielenkiinnosta asiaan syvällisemmin. Esimerkiksi vaikkapa aiemmin olen jollain tasolla tajunnut videokoodauksessa 4:2:2:n merkityksen, mutta vasta nyt olen jaksanut tarkemmin perehtyä chroma subsamplingiin ja sen syihin ja merkitykseen ja siihen miten ja miksi se toimii.

Päivät ovat töissä kuluneet todella nopeasti ja paljon on tullut opittua – ja mikä parasta, monet näistä opituista aiheista ovat sellaisia jotka tukevat myös henkilökohtaisia taiteellisia ambitioitani ja antavat lisää ymmärrystä audiovisuaaliseen puoleen.

Pasila

Kuten blogista on voinut pitkin kuukautta lukea on keikoillakin tullut käytyä ja valokuvia siellä otettua. Ilahduttavasti yksi jäsen eräästä bändeistä jonka keikalla otin kuvia kyseli olisiko mahdollista saada täysikokoinen kuva eräästä ottamastani kuvasta jonka olin jakanut myös Instagramiin.

Valokuvaukseen ja niiden tulostamiseen liittyen opettelin myös mustesäiliöiden täyttämistä kotikonstein hyvällä menestyksellä (lue täältä), joten silläkin saralla jotain uutta tuli opittua.

Töissä käymisen ja keikkailun lisäksi iltaisin olen katsellut välillä elokuvia milloin aikaa on ollut. Harmillisen vähän aikaa jäi elokuville kaiken muun mielenkiintoisen tekemisen vuoksi, mutta 14 elokuvaa edes tuli nähtyä. Ei siis kovin montaa, mutta edes jotain.

Elokuvat ovat kuitenkin olleet muuten läsnä elämässä viime kuunkin puolella. Kaverini lyhytfilmin editointia on tullut tehtyä useana iltana ja sain myös aikaiseksi kirjoittaa yhden käsikirjoituksen seuraavaan omaan lyhytfilmiin jota toisen kaverini kanssa on tarkoitus työstää lähiaikoina mikäli mitään esteitä ei tule. Tekemään oppii vain tekemällä joten sen vuoksi olisi hyvä päästä pian tekemään omia lyhytfilmejä että siinä voisi joskus oikeastikin kehittyä 🙂

Annankadun adventtikirkolla oli esiintymässä namibialainen acapella ryhmä Vocal Motion Six

Myös sosiaalista elämää tuli vietettyä, kavereita nähtyä ja pitkän tauon jälkeen näin myös erästä jyväskyläläistä kaveriakin kun kävimme Sabatonin keikalla (lue täältä). Lisäksi viime kuun lopuilla kävi entinen työkaverinikin kylässä vaimonsa kanssa joten entisiä työkavereitakaan ei ole unohdettu 🙂

Kuten on täältä blogista voinut huomata en ole jaksanut lenkkeillä erityisemmin lähiaikoina, mutta nyt olen kulkenut töihin julkisilla liikenteellä jotta saan ainakin pari kilometriä päivässä raitista ulkoilua kävellessä Pasilan asemalta työpaikalle ja illemmalla takaisin. Ajattelin että voin yhdistää hyötyliikunnan ja työssäkäynnin samaan ja se on ollut varsin toimiva ratkaisu ainakin tähän saakka.

Paino tuli viime kuun puolella alaspäin hieman. Lokakuun kuukausikatsauksessa paino oli aamulla 107.2 kg kun taas marraskuun viimeisen päivän aamuna paino oli 106.2 kg joten positiivisesti paino on jälleen lähtenyt edes vähän liikkumaan alaspäin. Vähitellen kohden parempaa.

Kokonaisuutena marraskuu oli hyvä ja paljon tuli uutta opittua. Aika ei ole käynyt pitkäksi, tekemistä on ollut yllin kyllin mutta ilahduttavasti muutaman kerran kuitenkin kerkesin myös kirkossa käymään kun hieman työrytmiin pääsi sisälle ja viikonloppunakin jaksoi jotain tehdä. Ei siis muuta kuin hyvää alkanutta kuukautta kaikille!

Leave a Reply

Your email address will not be published.