Kuukausikatsaus toukokuuhun

Kesä alkaa olemaan pitkällä

Uusi kuukausi on jälleen alkanut ja toukokuu on jäänyt vain muistoksi eletystä elämästä. Blogissani on ollut tapana kirjoittaa kuukauden lopussa tai seuraavan kuukauden alussa kuukausikatsaus mitä olen tehnyt joten jatketaan yhä tällä linjalla.

Toukokuu meni töitä tehden varsin tavalliseen tapaan parin aikaisemman kuukauden tavoin, eli olin 100 % etätyössä ja tein työpäiväni kotoani käsin. Tietenkin mahdollista olisi lähteä muuallekin töitä tekemään, mutta kotona on kuitenkin helpompaa olla ja tehdä töitä kun ympäristö on tuttu ja työhön optimaalinen.

Kotona töitä tehdessä on kannettavan tietokoneen näytön lisänä myös isompi näyttö sekä musiikin kuuntelua varten on asialliset kaiuttimet, joten työn tekeminen on kotoa käsin mukavaa. Lisäksi 2019 syyskuussa Ikeasta hankkimani työtuoli on osoittautunut pitkien päivienkin aikana hyväksi, joten mikäpäs tässä töitä tehdessä.

Seurakunnat ovat yhä olleet kiinni joten seurakuntaelämä on pysynyt yhä Internetin kautta tapahtuvana aktiviteettina. Jumalanpalveluksia on tullut katseltua YouTubesta ja Zoom-ohjelmiston välityksellä on seurakuntalaisten kanssa tullut osallistuttua raamatturyhmään. Myös pienemmällä porukalla on tullut pidettyä rukoushetkiä, joten seurakuntaelämä onneksi ei ole jäänyt yhteiskunnan poikkeusolosuhteissa pois elämästä.

Musiikin soittamisen osalta taakse jäänyt kuukausi oli todella hyvä. Soitin ja lauloin merkittävästi tavallista enemmän ja sain tarpeeksi rohkeutta jakaa myös soittoani ja lauluani useammin Instagrammin stooreihin. Joskus vain täytyy uskaltaa mikäli haluaa kehittyä eteenpäin. Soittipa tai lauloipa miten hyvin tai huonosti tahansa on aina ihmisiä joiden mielestä se kuulostaa kamalalta, mutta jos sen takia tai muuten epäonnistumisen pelon vuoksi omaa kehitystään jää liiaksi rajoittamaan ei koskaan voi kasvaa ja kehittyä täyteen potentiaaliinsa.

Ainoana miinuspuolena soittamisessa on ollut pianossa alkanut ongelma koskettimien toiminnan kanssa. Muutamat koskettimet eivät tahdo toimia aina oikein ja ääni katoaa kokonaan näistä painaessa. Kuitenkin hetken päästä kosketin tuottaa normaalisti äänen joten jotain erikoista siinä on ollut. Soitin tästä myyjäfirmalle ja he osasivat kertoa että yksittäisiä samanlaisia tapauksia tässä Kawai CN37:ssa on ilmennyt aikaisemminkin. Sovimme että tuote tullaan hakemaan huoltoon kunhan korjauksessa tarvittava osa sinne saapuu.

Valokuvailureissulla Korsossa löytyi kaatunut puu

Soittamisen ja laulamisen lisäksi myös valokuvaamista tuli harrastettua enemmän tai vähemmän. Kuitenkin sen verran enemmän että asioikseen kuvausreissukin tuli tehtyä kaverin kanssa Korson metsikössä. Kuvaaminen on ollut mukavaa ja paperille niiden tulostaminen on tuottanut yhä paljon iloa elämään.

Paperille mahdollisimman laadukkaiden valokuvien tulostamisessa olen aikaisemmin käyttänyt ensisijaisesti Canon Pixma Pro 100s -tulostinta (lue täältä), mutta jostain syystä olen saanut sen menemään siihen kuntoon että kuviin on tullut ns. banding-effektiä joka omilla tulostimen vaatimuskriteereilläni on niin häiritsevä että en sitä pysty katselemaan lainkaan. Käytännössä syynä ongelmaan on luultavasti ollut itse täytettyjen värien vääränlainen täyttö tai huonot tarvikesäiliöt.

Aikani ongelmaa ihmeteltyäni, tulosteltuani paljon testitulosteita ja testattua vielä alkuperäisillä Canonin väreillä ja tehtyäni monet puhdistukset. syväpuhdistukset sekä telojen puhdistukset päätin lopulta antaa asian olla ja hankin tilalle kuun loppuvaiheilla uuden tulostimen, Canon Pixma Pro 10s:n. Kirjoitan tästä jonakin päivänä tänne blogiini kunhan aikaa on sopivasti.

Toukokuu on ollut elämässä yleisestikin ottaen myös henkisen ja hengellisen kasvun aikaa. Olen lueskellut kirjaa “Tunne lukkosi”, käsitellyt joitain vanhoja elämäni asioita analysoiden ja paperille kirjoittaen mitkä meni pieleen ja mitä voin jatkossa elämässä tehdä toisin jotta en enää samanlaisia virheitä tee – aina on tilaa uudenlaisille virheille :D. On helpompaa tehdä itsetutkiskelua kun asiat ovat jo etäisiä eikä aiheuta samanlaisia tunnereaktioita jotka voivat sokaista tutkiskelua.

Lisäksi on ihmisenä kasvanut muutenkin elämässään jo näkemään monia asioita toisenlaisistakin perspektiiveistä joka helpottaa ymmärtämään omia ja toisten virheitä neutraalimmin ja objektiivisemmin. Ei elämässä koetut ongelmat ole yleensä kuitenkaan niitä ongelmia ja haasteita, vaan se miten niitä käsittelee, mitä niistä oppii tai mitä niistä on ollut oppimatta. Ihmisen elämä on matka jossa iän myötä kasvaa – tai ainakin toivon mukaan kasvaa – näkemään omat ja muut sekä itsensä ja muiden teot oikeassa perspektiivissä ja mittakaavassa.

Viime kuussa myös hengellisessä elämässä olen kokenut selkeää kasvua ja vahvistunut uskossani. Menneisyyden asioita tutkiessa koin eräänä iltana unille mennessäni että haluan lukea jostain syystä Raamatun sanoma -vihkosta päivän tutkiskelun aiheen vaikka en ollut sitä vihkoa korona-tilanteen aikana tutkinut lainkaan.

Tavallisesti iltaisin olen katsellut vain tabletilla YouTubea ennen nukkumaan käymistä, mutta tuona iltana koin kuitenkin selkeää vetoa siihen että haluan jostain syystä lukea sen päivän kohdan. Selasin kyseistä vihkoa ja etsiessäni päivän kohtaa en sitä kuitenkaan löytänyt vaan törmäsin täysin erilaiseen tekstiin joka käsitteli juuri sitä asiaa mitä itsekin elämässäni olin käsitellyt parhaillaan lähipäivinä. Pyhän Hengen johdatus on ihmeellinen ja uskoa vahvistava asia ja tuolla hetkellä koin selkeästi johdatusta asian kanssa 🙂

Hengellisen ja henkisen kasvun lisäksi elämään on mahtunut tietenkin myös varsin arkista ja maanläheistä menoa myöskin. Kaverini Itä-Suomesta tuli käymään ja myöhemmin viime kuussa myös toinen kaverini samalta suunnalta tuli myös pyörähtämään. On mukava kun poikkeuksellisinakin aikoina ihmisiä tulee edes jonkin verran nähtyä.

Elokuvien katselu oli aika vähäistä, ainoastaan 20 elokuvaa viime kuussa tuli nähtyä mutta onneksi monta hyvää sinne sekaan mahtui.

Kaikkiaan taakse jäänyt kuukausi oli hyvä ja elämääni parempaan suuntaan vienyt kuukausi. Tästä on siis hyvä jatkaa alkaneeseen kesäkuuhun täydellä tarmolla odottaen sitä mitä suurta ja ihmeellistä tähän kuukauteen mahtuu. Ja jos ei suurta ja ihmeellistä niin onhan se tavallinen arkikin jo suuri ja ihmeellinen asia 🙂

Hyvää alkanutta kuukautta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.