Kuukausikatsaus marraskuuhun

Marraskuun loppuvaiheilla ei lumesta ollut Vantaalla tietoakaan

Kuukausi vaihtui jälleen uudeksi, marraskuu jäi historian havinaan ja joulukuu saapui ajallaan joten kaikki hyvin valtakunnassa – ainakin mikäli yhteiskunnassa vallitsevan koronatilanteen jättää huomiomatta. Allekirjoittaneelle sekään ei ole vieläkään erityisen suurta huolta tai murhetta aiheuttanut, etätyöt on jatkuneet ja elämä muutenkin on rullannut rempseästi raiteillaan joten hyvillä mielin ja tavallisen toiveikkaana marraskuusta joulukuuhun tuli siirryttyä.

Taakse jäänyt kuukausi oli tapahtumarikas ja monenlaista sosiaalista tapahtumaa tuli nähtyä ja koettua. Sosiaalisten tapahtumien väkimäärät tosin väheni sitä mukaa kun yhteiskunnan rajotukset kasvoivat, mutta rajoituksien puitteissakin onneksi sosiaalista elämää on voinut olla.

Kuukauden aktiviteetit sosiaalisen elämän lisäksi olivat varsin tavallisia. Töiden tekemistä kotoa käsin, pianon soittelua ja lauleskelemista, valokuvailua, elokuvien katsomista jne.

Uusiakin asioita tuli tehtyä marraskuun puolella. Kuten tänne blogiin kirjoitin otin osaa seurakunnalla paneelikeskusteluun (katso postaus täältä) joka löytyy myös YouTubesta. Lisäksi uutena asiana tuli opeteltua uudenlaista valokuvausta kun aloin harjoittelemaan hieman studiokuvausta. Muutama kaverikin on jo tullut kuvattavaksi joten lähiviikkoina tulee tänne blogiin nähtäväksi muutamia harjoituskuvia aikaisempien selfieiden lisäksi (katso täältä).

Omakuva hiilipiirroksena

Viime kuun puolella osallistuin myös pienimuotoiseen taidetyöpajaan jossa piirrettiin omakuva sellaisena kuin sen haluaisi nähdä tai näkee. Mallia otetiin peilin kautta. Tämä oli mielenkiintoinen iltama ja yllä olevan kuvan kaltainen piirros itsestä tuli piirrettyä.

Töissäkin oli mukavaa vaihtelua kun pääsi koulutukseen jossa käsiteltiin audion ja videon siirtämistä verkossa alhaisella latenssilla. Kiintoisia tekniikoita ja todella matalan tason nörttijuttuja joissa riittää paljon perehtymistä nyt ja tulevaisuudessa sillä tulevaisuudessa kamerat ja audiolaitteet enenevissä määrin tulevat varmasti siirtymään tavalla tai toisella verkkoon sen suomien mahdollisuuksien vuoksi. Kotona jo aikaisemmin olen hieman perehtynyt Dante Via -ohjelmistoon sekä NDI:n tekniikoihin, mutta toivottavasti näihin riittää enemmänkkin aikaa paneutua tulevaisuudessa.

Tori.fi:stäkin tuli bongattua viime kuussa edullisesti vihdoin ATEM Mini -videomikseri jonka kanssa on jonkin verran tullut leikittyä. Kunhan aikaa liikenee täytyy tämän käyttöön paneutua paremmin ja tehdä jonkinmoisia automaatioita sille jotta pääsen opettelemaan syvemmin myös monen kameran livekuvaamista pienen budjetin ratkaisuissa. Ensimmäiset kokemukset ovat laitteesta olleet hyvät ja laite tunnistuu hyvin web-kameraksi mm. työpaikan etäpalavereihin joten etäpalavereihin on tämän kanssa mahdollista virittää hyvällä kuvanlaadulla oleva webkamera järjestelmäkameraa apuna käyttäen.

Ylistysillan kynttilöitä ja lamppuja

Kuun lopulla seurakunnalla järjestettiin etäyhteyden päässä pidetty parin hengen konsertti jonne menin itsekin mukaan paikan päälle äänittämään audioita myöhempää käyttöä varten. Mielenkiintoinen kokemus ja siinäkin pääsin uutta oppimaan äänittämiseen liittyen 🙂

Kokonaisuutena marraskuu oli siis hyvä kuukausi vaikkakin nopeasti ohi humahtanut. Tapahtumia riitti, sosiaalista elämää oli tarpeeksi ja jonkin verran jäi vielä aikaa myös uusien asioiden oppimiselle niin ammatillisessä mielessä kuin myös harrastepohjaltakin. Koronarajoitukset lisääntyivät uudellamaalla ja tapahtumien koko sitä mukaa suoraan kutistui, mutta toivotaan ja rukoillaan että tilanne yhteiskunnassa pian helpottaisi.

Oikein hyvää ja mukavaa alkanutta kuukautta, toivon mukaan joulukuu tulee olemaan hyvä ja rauhaisa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.