Kuukausikatsaus kesäkuuhun

Kuva Fagerfikin reissulta. Fujifilm X-T2 & Fujinon 56 mm F/1,2.

Kesäkuu jäi taakse ja heinäkuu hiipi paikalle yllättäen saapumisellaan Suomen lämpimästä kesästä nauttijat. Kesäkuu oli todella lämmin ja siitä tuli nautittua, vaikkakin asunnon sisälämpötilan nousu ei aina pelkästään ilahduttavalta tuntuva asia ole, etenkään yöllä. Mutta kesä on vain kerran vuodessa täällä puolella palloa joten nautitaan kun vielä voidaan.

Kesäkuun alku meni normaaliin tapaan työn merkeissä etätöitä tehden. Kesäkuun suurimpana asiana varmaankin oli kesäloman alkaminen ja kavereiden häät.

Juuri lomaa ennen kollegoiden kanssa pidimme pienimuotoisen piknikin josta sitten oli hyvä jäädä kesälomaa viettämään. Viimeisen työviikon jälkeen lähdin heti seuraavana aamuna aikaiseen jo kaverini häihin jossa olin myös valokuvailemassa. Häät olivat kauniit ja mukavat ja yöllä hieman ennen puolta yötä vasta taisin olla takaisin kotona 🙂

Viime kuun puolella tuli pitkästä aikaa myös potrettikuvia otettua niin kaverista kuin myös itsestänikin. Eilisessä postauksessa oli kuvat kaverista, selfiet ehkä postailen myöhemmin tänne blogiin jos saan aikaiseksi.

Hääpari. Kuva Fujifilm X-T2 & Fujinon 18-55 F/2.8-4

Viime kuun puolella kävin parin kaverin kanssa kuvailemassa Espoossa Kasavuoren kalliolla (katso täältä). Lisäksi loppukuusta kävin vielä erään toisen kaverin kanssa Fagervikissä kirkkoa kuvailemassa ja samalla myös hänestä otimme kuvia ulkoilmassa (näistä on tulossa postaukset) joten valokuvausta on tullut kesäkuun puolella harrastettua tavallista enemmän erillisten kuvaussessioiden muodossa. Toki valokuvausta harrastaa muutenkin aina siten että räpsii tilannekuvia siellä sun täällä, mutta erillisiä kuvausreissuja on tullut tehtyä viime kuussa tavallista enemmän.

Kesäkuussa oli paljon sosiaalista aktiviteettia muutenkin joten yksin ei ole tullut mökissä juurikaan möllötettyä kovin pitkiä aikoja. Sosiaalisia aktiviteetteja oli sapatin jumalanpalvelukset, pienryhmät sekä perjantai-illan kokoontumiset seurakuntalaisten kanssa. Lisäksi kesäkuun puolelle mahtui yhdet ylioppilasjuhlat jossa kävin myöskin ja juhannuskin tuli vietettyä isommassa porukassa Nummelan Kopussa (lue täältä), joten mukavasti on saanut olla menossa kesäkuun puolella ihmisten kanssa.

Muuten kuukauden aktiviteetteihin kuului tavalliseen tapaan pianon soitanta ja lauleskelu ja pitkästä aikaa tuli jopa yksi kappale sävellettyä. Tätä tosin ei ole tullut äänitettyä kunnolla vaan poikkeuksellisesti se on sellainen että olen opetellut sitä soittamaan ja laulamaan “livenä”. Otimme muutamien kavereiden kanssa haasteen säveltämiseen että etukäteen on kerrottu soinnut ja tempo, mutta sen jälkeen jokainen tekee sen ympärille biisin ja katsotaan millaisia kappaleita syntyy. Kappaleet olivat niin erilaisia että ei niiden pohjalla olevaa samaa sointukiertoa tunnistaisi jos ei tietäisi, joten kokeilu meni hyvin ja oli hauska haaste 🙂

Iltamaisemaa Kopussa. Fujifilm X-T2 & Fujinon 18-55 F/2.8-4

Kokonaisuutena kesäkuu oli mitä mainioin. Säät olivat hyviä ja ovat tuntuneet kesältä, sosiaalista elämää on ollut ja aikaa on jäänyt valokuvaamiselle ja musiikin soittamiselle. Harmillista kyllä elokuvien katsomiselle, lyhytfilmien tekemiselle yms. aikaa ei sitä vastoin ole juurikaan jäänyt, mutta eiköhän sitten kun syksy tulee ja kylmenee kelit ole taas enemmän aikaa sisätiloissa 🙂

Tästä on hyvä jatkaa alkaneeseen heinäkuuhun joten oikein hyvää ja nautinnollista heinäkuuta jokaiselle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.