Sivusto siirretty uudelle palvelimelle

PHP-GD:n asennus Lissie-palvelimelle

Kuten aiemmin tästä blogista pystyi lukemaan, oli sivustolla hieman teknisiä ongelmia tietokannan leipoessa kiinni ja myöhemmin levytilan suhteen. Koska kuitenkin arvostan että asiat toimisivat mahdollisimman hyvin ilman tarpeetonta säätämistä, tein vielä tuona samana iltana tilauksen OVH-hostingille uuden virtuaalipalvelimen osalta.

Viime viikon maanantaina yöllä tuli jo laitettua palvelimelle tarvittavat softat, eli Apache, MariaDB ja PHP. Samoin kävin vaihtamassa Joker.comissa DNS-tiedot viittaamaan uudelle serverille. Seuraavana aamuna asentelin vielä PHP-GD:n jotta kuvien resizetys blogiin toimii.

Katselin hintoja hieman muuallakin, mutta ainoat vaihtoehdot joita jaksoin edes miettiä vaihtoehtona OVH-Hostingille olivat Digital Ocean ja WP-Palvelu.

Digital Oceanista on kokemusta monen vuoden ajalta – esim. Runosydan.net on siellä pyörinyt vuosia, mutta heidän tuoteperheessä ei ollut nykyiseen tarpeeseeni sopivaa palvelinta oikeassa hintasegementissä. 10 USD maksavassa virtuaalipalvelimessa olisi ollut vain 1 GB muistia, joten en halunnut lähteä sitä koettamaan. Palvelin jossa olisi ollut 2 GB muistia olisi maksanutkin jo 20 USD, joten se meni omiin tarpeisiin tarpeettoman kalliiksi.

WP-Palvelu taas vastaavasti tarjoaa erilaisen palvelun kokonaan. Mietin sitäkin vaihtoehtona, koska kuitenkin kyseessä suomalainen lafka ja kiinnostaisi ammatillisessa mielessä koettaa käyttää joskus kyseistä palvelua, jotta tietäisi voinko suositella sitä muille vaiko en. Omaan korvaan palvelusta on kuulunut vain hyvää, joten luultavasti ainakin kehottaisin vähemmän nörttejä koettamaan kyseistä palvelua mikäli WordPress-sivuston haluaa pystyyn eikä ole nörttejä lähipiirissä kuka jaksaa tunkata asioita toimimaan.

Vaikka hinta ei ole paha heilläkään (18 e/kk pienimmässä paketissaan), oli se omaan tarpeeseen liian kallis. Jos pyörittäisin tärkeämpää webbsivua jossa kävijöitä on paljon ja toimivuus on tärkeämpää niin hyvin voisin maksaa sen hinnan. Kuitenkin tämä blogi on vain harrastus ja olen sen verran nörtti että osaan itse ylläpitää palvelimia, joten hyvä on sinänsä ylläpitää omaa ammatillista osaamista vapaa-ajallaankin. Toisaalta palvelmia ei tarvitse jatkuvalla syötöllä säätää, helposti satoja päiviä ja enemmänkin menee ilman mitään tarvetta säätää mitään sen jälkeen kun kerran on laittanut tarvittavat perusasiat kuntoon.

OVH-hostingilta lopulta otin tämänkin palvelimen, sillä aiemminkin aleksinblogi.net on pyörinyt siellä, samoin siellä on pyörinyt irkkiclienttini jo viime talvesta saakka ja uptimet serverillä on yli 240 päivää. Käytännössä palvelu on ollut vakaa. Myös hinta palvelussa on hyvä – tämä serveri maksaa 9,90 eur/kk, eli ei ole palvelinta hinnalla pilattu. Ostin tälle blogille VPS Cloud 1 -palvelimen joka vaikuttaa ainakin hyvältä paperilla, eiköhän myös käytännössä.

Koska jokaisella palvelimella kannattaa olla itselle helposti muistettava nimi, tuli tällä kertaa nimeksi Lissie, eli tämäkin palvelin on nimetty naislaulajan mukaan. Aikaisemmat palvelimet ovat Elize joka on nimetty Amaranthen laulajan Elize Rydin mukaan, sekä Simone joka on nimetty Epican laulajan Simone Simonsin mukaan.

Loppuun vielä artistin Lissie biisi Further Away (Romance Police).

Leave a Reply

Your email address will not be published.