Kuukausikatsaus heinäkuuhun

Johanneksenkirkko Helsingin punavuoressa

Heinäkuu alkaa olemaan pian ohi, joten on jälleen aika tehdä lyhyt kuukausikatsaus menneen kuukauden tapahtumiin.

Heinäkuu tuli vietettyä kesälomalla ollen. Loman aikana kaverini Outokummusta kävi Helsingissä kylässä, ja kävimpä myös itse reissussa Joensuun suunnilla. Heinäkuuhun mahtui yhdet ristiäiset ja yhdet hautajaiset, joten myös Kokkolassa ja Hyrynsalmella tuli käytyä. Samalla reissulla kävimme vanhempieni kanssa myös Lapinlahdella Iisalmen lähistöllä ukkini luona.

Kesälomalla tuli kirjoitettua paljon myös tätä blogia. Vapaiden päivien ansiosta myös valokuvaamista tuli harrastettua tässä kuussa paljon ja tännekin olen valokuvausaiheisia postauksia tehnyt monia. Myös useampia valokuvausaiheisia postauksia on tulossa elokuun puolellakin, joten mikäli aihe lainkaan kiinnostaa kannattaa käydä blogia aina välillä katselemassa. Tulossa on ainakin muutamia postauksia lähialueiden kirkoista.

Blogipostauksiin liittyen olen siis jo ensi kuun puolelle kerennyt kirjoittamaan muutamia aiheita valmiiksi. Ensi kuussa blogissa jatkuu Leffalauantai– sekä Perjantaipullo-postaukset.

Kesäinen päivä heinäkuussa Helsingissä

Lisäksi jatkossa on tulossa kerran viikossa myös tarinointia ravintoloista tai muista ruokapaikoista joita käyn testaamassa. Ajattelin että siitä saisin näppärän tekosyyn itselleni laajentaa paikallisten lähialueen ravintoloiden tuntemusta kun niistä kirjoittaisi pienimuotoisesti blogiinikin. Jotenkin liian usein itselläni on taipumusta mennä samoihin paikkoihin aina vain uudelleen ja uudelleen, joten ehkäpä jatkossa otan enemmän iloa irti kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista. Samalla tulee nähtyä myös hieman kaupunkiakin laajemmin jos lähden vaihteeksi jonnekin muuallekin kuin keskustaan.

Kuukauden aikana kerkesin onneksi myös pelaamaan konsoleilla ja PC:llä, joten myös muutama peliarvostelu on tänne blogiin tulossa ensi kuun puolella.

Olen tässäkin kuussa jatkanut myös kirjanpitoa, joten Applen Numbersiin olen merkinnyt kaikki tulot ja menot ja ottanut jemmaan kuitit ostoista jne. Mitä enemmän tuota on tehnyt, sitä kiinnostavammaksi se on alkanut käymään.

On kiehtovaa nähdä mistä rahat tulevat ja minne ne menevät. Elokuussa pitää hieman järjestellä kirjanpidon tilien nimiä fiksummaksi ja kuvaavammaksi. Esim. tässä kuussa ostamani kamera meni Viihdemenot-tilille, mutta ensi kuussa laitan kaikki kiinteän omaisuuden ostot jollekin muulle kirjanpitotilille. Koska teen tätä vain omaksi iloksi, nimiä onneksi pystyn keksimään ja vaihtelemaan kesken tilikautta, mutta oikeassa kirjanpidossa kai saman tilikauden aikana ei saisi tilejä poistella. Mene tiedä.

Tänään aamulenkillä. Keli oli huono, mutta lenkki tuli onneksi tehtyä 🙂

Painoa kuun ensimmäisen ja kuun viimeisen päivän välillä on tippunut ainoastaan puoli kiloa, joten siinä on ensi kuussa parantamista reilusti. Kesälomalla reissussa ollessa paino nousi pari kiloa, mutta onneksi sitä sai sentään takaisin pudotettua kotiin palattua. Myös tämän päivän aamupainoon vaikuttaa negatiivisesti muutamaan tuntiin jääneet yöunet, mutta yhtä kaikki turha näitä on tekosyinä käyttää omalle aikaansaamattomuudelle.

Ensi kuussa pitää potkia itseä hanuriin paljon kovemmin että tulee liikuttua enemmän ja painoa saa putoamaan, koska painoa on sen verran paljon (aamupaino 107.6 kg) että se on terveysriski. Koska elämä on mukavaa, en halua päästä hengestäni ennenaikaisesti ainakaan omien huonojen elämäntapojen seurauksena. Lihavuus ja sen aiheuttamat riskit ovat yhteiskunnassa myös taloudellisesti merkittävä haitta, sillä THL:n arvion mukaan 1,4−7 % Suomen kaikista terveysmenoista johtuu lihavuudesta. Se on aivan järjetön määrä. Joka viides suomalainen aikuinen on lihava, joka on mielestäni yhteiskunnallisesti ajatellen huolestuttavaa. Parempi siis tehdä asialle jotain ainakin omalla kohdalla 🙂

Kokonaisuutena heinäkuu on ollut mukava kuukausi. Säät ovat olleet pääsääntöisesti hyviä, ihmisiä on kerennyt näkemään, reissussa olen kerennyt käymään ja aikaa on riittänyt myös pelaamiselle, joten tästä on hyvä jatkaa kohden uutta kuukautta! Oikein mukavaa alkavaa elokuuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.