Ruokapaikat: AKA Oriental GastroBar

Sisällä on mukava sisustus, mutta hieman kapea käytävä jonka varrella istutaan

Ravintoloiden testaus jatkuu. Tällä kertaa kokeiluun tarttui AKA Oriental GastroBar joka sijaitsee Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin tien risteyksessä, eli aivan Stockmannin kulmassa. Ravintolassa on tarjolla aasialaista ruokaa. Kotisivut löytyvät osoitteesta http://akagastrobar.fi.

Tänne tuli eksyttyä täysin sattumalta kaverin kanssa ollessani valokuvausreissulla. En ollut aikaisemmin varmaan edes huomannut kyseistä paikkaa, koska ulkoapäin ei heti ensimmäisenä tule havaittua että kyseessä on ruokaravintola. Monesti tästä kulmasta on tullut ohi käveltyä, joten sijainti on kyllä hyvä, mutta erottuvuus katukuvasta hieman heikompi.

AKA Oriental Gastro Bar ulkoa. Ravintola on helppo jäädä huomaamatta.

Olin paikalla lounasaikaan, joten tarjolla oli 11 euron hintaan ateria johon itse käytiin kulhoon keräämässä haluamansa ainesosat. Tarjolla oli ainakin nuudeleita, kanaa, sianlihaa, kananmunaa, kurkkua, maissia ja joitain muita kasviksia ja pähkinöitä tjsp.

Maun puolesta ei ruokaa voi moittia, sillä se maistui todella hyvälle. En muista milloin olisin viimeksi syönyt niin hyvän makuista sianlihaa kuin täällä. Se oli maukasta ja ammattitaidolla valmistettua. Kana oli myös onnistunutta eikä se ollut lainkaan kuivaa mitä kanalla monesti on taipumusta olla monissa paikoissa. Nuudelit oli normaalin makuisia, ei mitään erikoista mainintaa niistä, eli perus toimiva nuudeli.

Omat valintani annokseen

Palvelu oli hyvää ja ystävällistä, eikä siitä löydä moitteen sijaa. Myös paikan sisustus ja tunnelma oli omaan makuuni miellyttävä. Käytävä jonka varrella istuin kaverini kanssa oli toki kapea, joten ehkä suhteellisen isokokoiselle ihmiselle voi toinen puoli paikasta olla parempi istua, mutta mahduin kuitenkin vielä itse ainakin istumaan pöytään vaikka penkitkin olivatkin kohtalaisen kapeat.

Ainoa mahdollisesti haittapuoli on liikenteen melu, sillä oven ollessa auki ulkoa ajavien autojen äänet saattavat häiritä toisia. Kuitenkaan itseäni asia ei erikoisemmin häirinnyt, joten se ei omaa kokemustani pilannut.

Annokseen haluttavat aineet valitaan kassan vieressä

Kokonaisuutena AKA Oriental GastroBarista jäi hyvät fiilikset. Siellä oli hyvä ja edullinen ruoka ystävällisellä palvelulla, joten en näe mitään syytä miksi en tänne lähtisi toisenkin kerran käymään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.