Ruokapaikat: Vapiano Helsinki

Pastaa Vapianon tyyliin

Tämänkertaisen ravintolatestauksen paikaksi päätyi Helsingissä keskustassa rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva italialaista ruokaa tarjoileva Vapiano. Osoitteena on Mikonkatu 15 ja se siis löytyy aivan Rautatientorin nurkalta Casinon läheisyydessä mutta toisella laidalla.

Vapiano on maailmalla useammassakin maassa vaikuttava ketju jonka ensimmäinen ravintola avattiin lokakuun 22 päivä vuonna 2002 Hampurissa. Ravintoloita on jo yli 185 kappaletta joten mistään pienestä paikallisravintolasta ei todellakaan ole kyse. Tarkemmin tietoja ravintolasta ja ketjusta löytää heidän verkkosivultaan osoitteesta http://www.vapiano.fi/vapianosta/tarina/

Kävin testaamassa ravintolaa serkkuni ja hänen kumppaninsa kanssa ja hyvä niin sillä tapa jolla ravintolassa aterian tilaus hoidetaan on hyvin erilainen kuin muissa aikaisemmin käymissäni paikoissa. Serkku onneksi tiesi kertoa miten tilaus tapahtuu joten en onnistunut hoopoilemaan sen ihmeemmin.

Tilaus tapahtui siten että kassalta sai jonkin lätkän/kortin jonka kanssa mentiin sitten jonottamaan ja tekemään tilausta suoraan ruokaa valmistavalle henkilökunnalle. Heille sanottiin mitä haluttiin ottaa jonka jälkeen itse pystyi katsomaan kun henkilökunta valmisti ruoan suoraan siinä aivan lähietäisyydellä keittiön puolella. Mielenkiintoinen konsepti.

Tilauksessa kortille/lätkälle/mikä liekään oli sitten annettiin aterian hinta jonka kanssa aterian jälkeen mentiin kassalle ja maksamaan.

Vapiano ulkoa käsin

Pöytään mentiin sitten aterian kanssa ja syötiin. En enää varmaksi muista minkä annoksen otin koska otin saman annoksen kuin serkkuni koska hän sitä suositteli enkä sen suuremmin jäänyt päätäni vaivaamaan mitä sieltä tulee. Yhtä kaikki tälläkin aterianvalintametodilla se tärkein asia ruokapaikan testaamisessa toteutui eli ruoka maistui todella herkulliselle. Aterian koko oli hyvä sillä ruokaa oli riittävästi mutta ei missään nimessä niin paljoa että sillä olisi ähkyyn itsensä saanut.

Myös aterian lisäksi hyvään ruokapaikkaan vaikuttaa yleinen tunnelma ja ilmapiiri joiden osalta Vapianossa ei onneksi ollut mitään valittamisen sijaa. Paikka oli rauhaisa, viihtyisä ja tunnelmallinen illanistujaispaikka.

Hintataso on laatuun ja viihtyvyyteen nähden edullinen. Ateria jonka valitsin oli jotain 14-15 euron tietämillä joten itseään ei tarvitse maksaa kipeäksi vaikka ruokapaikakseen valitsee aterian maun lisäksi myös muuten kokonaisuutensa osalta viihtyisän paikan.

Vapiano oli hyvä kokemus ja tänne tulen mielellään myös toisen kerran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.