Kokkailut: Takuumurea nauta pippuripihvi persiljalla

Askeettinen annos – pihvi persiljalla ja hieman maustettua fetajuustoa

Tämänviikkoisessa kokkailussa ateria on hyvin kepeä ja yksinkertainen naudan pippuripihvi jonka laitoin persiljan ja maustetun fetajuuston kera.

Alunperin ateriaan oli tarkoituksena tulla myös keitetty peruna pienemmäksi siivuttuna, mutta perunan keittäminen meni totaalisen pieleen ja peruna jäi keskeltä raa’aksi. Perunan keittäminen selvästi kaipaa siis treenaamista. Eipä sillä, en ole perunan erikoinen ystävä muutenkaan, joten eipä tuossa maailman suurinta vahinkoa päässyt sen suhteen onneksi käymään.

Kuten ateriasta voi päätellä, oli kokkaileminen hyvinkin suoraviivaista. Alussa heitin pannulle oliiviöljyä ja kun pannu oli lämmin nakkasin toisen paketin pihveistä pannulle lämpenemään. Pihviä paistelin varmaankin noin kymmenisen minuuttia välillä pihviä pannulla kääntäen.

Pihvin lämmetessä pannulla heitin perunan kiehumaan ja annoin sen kiehua siellä aikansa. Kun pihvi oli valmis ja syömakuntoinen heitin vedet pois perunasta ja rupesin pilkkomaan sitä pienemmäksi. Peruna oli tosiaan keskeltä aivan raaka joten roskiin se sitten päätyi ilman että kävi lautasen kautta.

Tarvikkeet joista peruna jäi lopullisesta annoksesta pois epäonnistuneen keiittämisen seurauksena

Lautaselle sitten viskasin vain valmiin pihvin, laitoin päälle hieman persiljaa ja hieman makua ja sävyä tuomaan annokselle laitoin maustettua fetajuustoa. Se oli kyllä toimivan makuista eikä sen suhteen ole mitään valittamista. Myös pidin sen koostumuksesta ja sopivuudesta pihvin kanssa, joten se oli ihan mukava lisä. Samoin persilja antoi mukavasti väriä lautaselle pihvin päällä, joten sekin oli ihan toimiva valinta.

Aineksilla oli tällä kertaa hieman enemmän hintaa kuin aiemmissa kokkailuissa, mutta hinta oli makuun nähden sopiva. Alla vielä erittely tuotteista ja niiden hinnoista.

Naudan pippuripihvi 6,98 eur
Oliiviöljy 6,55 eur
Persilja 1,29 eur
Peruna 0,14 eur
Maustettu juusto snack aurinkokuivattu tomaatti -rasia 1,95

Yhteensä hinnaksi tuli siis 16,91 eur. Kuitenkin iso osa menee oliiviöljyn hintaan ja siitä ei tietenkään mennyt kuin murto-osa ja siitä riittää vielä kymmeniksi kokkailukerroiksi joten lopulta aterian hinnaksi ei jääne kuin alle 10 euroa, sillä toinen pihvi on vielä kaapissa odottamassa seuraavaa kokkailua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.