Ruokapaikat: Meng Loong

Naudanlihaa

Tämänkertainenkin ruokapaikkakokeilu sijoittui Lauttasaareen, tarkemmin ottaen Itälahdenkatu 27:ssa sijaitsevaan Meng Loong -nimiseen kiinalaiseen ravintolaan. Vaikka Larussa olen jo muutaman vuoden asunut, en ole tässä aikaisemmin käynytkään joten nyt oli hyvä lähteä paikka testaamaan.

Meng Loongista ja sen historiasta en valitettavasti löytänyt netistä mitään, ainoastaan paikan Facebook-sivun. Erillistä verkkosivustoa en löytänyt joten ei siitä sen enempää.

Kävin täällä illalla töiden jälkeen ja siihen aikaan oli todella hiljaista, ainoastaan yksi ihminen istui odottamassa tilaustaan. Ilta oli siis erinomainen aika mennä nälkäisenä, sillä ruokaa ei joutunut kauaa odottamaan.

Meng Loongin sisustus on miellyttävä

Ruokailuprosessi meni suoraviivaisesti. Kävelin tiskille, kysyttiin syönkö täällä vai otanko mukaan, koska sanoin syöväni siellä sain kansion jossa oli paikan päällä syötävät annokset ja sitten vain valitsin sieltä ateriani. Olin ottamassa porsaanlihaa jonkun tapaan (jota en enää muista eikä ruokalistaa löytynyt netissä), mutta valitettavasti porsaanliha oli päässyt loppumaan. Saman sai sitten naudanlihalla, joten otin sellaisen annoksen.

Menin pöytään odottamaan ja tarjoilija toi jo lasin, vesikannun ja lautasen pöytään. Aterimet olin tajunnut jo ottaa itse, mutta en tajunnut lautasta erikseen ottaa. Vettä siinä siemailin odotellessa ja pistin merkille että paikassa ei soinut lainkaan mitään radiota. Meni vähän aikaa tajutessa, mutta kun sen lopulta pani merkille oli jotenkin omituisen tuntuista. Harvoin tulee paikkaa vastaan missä ei taustalla soi mitään edes hiljaisella.

Kulhollinen riisiä tuttuun tapaan

Ateria tuli nopeasti pöytään ja pääsi syömään. Riisiä tuli kulhollinen ja isolla lautasella tuli sitten pääruoka. Siitä sitten omalle pienemmälle lautaselle tuli mätettyä riisiä ja sen päälle lihat.

Maku oli kokonaisuutena hyvä, vaikkakin parsakaali ei ehkä ollut omaan makuuni miellyttävin. Jotenkin se oli ehkä turhan paljon nesteitä sisältävä, mutta toisaalta itsehän otin annoksen missä sitäkin oli mukana joten eipä se varmaan ravintolan vika ole että se ei aineksena vastaa sitä mistä pidän erityisen paljon. Raakana parsakaali maistuu omaan makuuni paremmalta.

Liha oli kohtalaisen pehmeää ja maukasta eikä parsakaalia lukuunottamatta ateriassa ollut mitään moittimisen sijaa.

Ulkoa ravintola jää helposti huomaamatta

Aterian hintataso oli hieman päälle kymmentä euroa. Tämä ateria taisi olla 12 euroa joten hintataso pyörii siinä missä tämänkaltaisissa ravintoloissa yleensä.

Ateriakoko oli sopiva, vaikkakin riisiä jäi itselläni yli. Kuitenkin varsinainen ateria oli sellainen että nälkä lähti ja ähkyä ei tullut – tosin jos olisin koko riisikulhollisen vetänyt riisiä, olisi luultavasti myös ähky tullut.

Palvelu oli hyvää ja ystävällistä, paikka miellyttävä ja ruoka toimiva joten Meng Loong menee ravintoloihin joihin voin mieluusti mennä toisenkin kerran.

One thought on “Ruokapaikat: Meng Loong”

  1. Aasialaisissa keittiöissä vihannekset tarjoillaan enimmäkseen hieman alikypsytetyinä tai alikypsytetyinä. Tämä säilyttää enemmän terveyttä edistäviä vitamiineja. Muuten, tämä on thaimaalaisten ravintoloiden kauneus. ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published.