Muutama kuva makuuhuoneesta

Makuuhuone ovelta katsottuna. Häiritsevästi kuvaan jäi rannut lampun valon sävystä.

Laitetaanpa lisää kuvia asunnosta, tällä kertaa vuorossa on makuuhuone. Sen jälkeen onkin kaikista huoneista kuvat blogissa, mitä nyt vessasta ja parvekkeesta ei ole sen enempää kuvia eikä varmaankaan ole tulossa koska niissä ei ole tällä hetkellä mitään ihmeellistä nähtävää mitä ei olisi aikaisemmin jo tullut näytettyä kuvissa tyhjästä asunnosta. Vessassa erona tietenkin se että nyt siellä on pyykkikone mutta muuten ei mitään uutta alla auringon.

Kuten blogipostauksen alusta näkee on makuuhuone siisti siltä osin että enää ei romut pyöri lattialla ja nyt täällä mahtuu jo pyörimään. Muilta osin siisteydestä toki voi olla montaa mieltä sillä sisustuksessa käytetyt värit ja huonekalut on lähes poikkeuksetta irvokkaan inhorealistiset ja tuovat mieleen lähinnä sosiaalisesta elämästä vieraantuneen tyylitajuttoman 60-luvulle jumahtaneen puistokemistin. Eipä siinä mitään, näillä mennään siihen asti kunnes on aikaa ja taloudellisesti mahdollista pistää asioita parempaan jamaan. Onneksi tässä on nyt kuitenkin tarkoitus asua tovi jos toinenkin joten asuntoa kyllä kerkeää laittamaan hissukseen kodikkaammaksi eikä kaiken tarvitse olla ensimmäisellä viikolla valmiina.

Kuva huoneesta tietokoneen edestä kuvattuna, eli sängyn päädystä

Makuuhuoneessa oli näppärästi taulukoukku johon sain kuulokkeet ensi hätään roikkumaan. Nämä mahdollisesti tulee jossain vaiheessa muualle jahka keksin fiksun loppusijoituspaikan, tosin tällä hetkellä tuo on kohtalaisen hyvä loppusijoituspaikka sillä luurit eivät pyöri ainakaan lattialla. Sinänsä jokin pieni seinähylly voisi olla kätevä tai vaihtoehtoisesti hyllytaso johon voisi kuulokkeet laittaa jonkinlaiseen kuulokeständiin. Netistä löytyy todella tyylikkäitä puisia standejä jotka on muotoiltu mukavan muotoiseksi, mutta se on sitten jossain vaiheessa tulevaisuutta vasta ajankohtaista tilata.

Sängyn vieressä on vielä vanhat kaiuttimet. Nämä on tarkoitus laittaa jossain vaiheessa myyntiin kunhan kerkeän, sillä en tarvitse isoja kaiuttimia makuuhuoneessa musiikin kuuntelussa. Olohuone on musiikin kuuntelussa ensisijainen paikka ja siellä on jo lattiakaiuttimet joten nämä on tällä hetkellä tässä huoneessa puhtaasti käytännön syistä johtuen. Kaiuttimet siis piti saada jonnekin pois edestä pyörimästä siihen asti että on aikaa laittaa ne myyntiin.

Kaiutinratkaisuna tällä hetkellä toimii yöpöydällä nähtävä Bluetoothilla varustettu kelloradio jonka ostin Prismalta samalla kun maton hankin. Toki äänenlaatuero on selkeä verrattuna näihin lattiakaiuttimiin mutta se on tarpeeksi hyvä taustalle jos laittaa musiikkia samalla kun kirjoittelee blogia tai on menossa unille jne. Tietenkin iMacissa kiinni olevat Genelecit on silti merkittävästi paremmat, mutta tässä vaiheessa ne ei vielä ole vain kiinni koska sisustaminen on vaiheessa joten väliaikaisratkaisuna tuo kelloradio ajaa asiansa täysin taustahumpan kuuntelussa odotellessa taloudellisen tilanteen parantumista niin paljon että voin viritellä kunnollisen monihuoneäänijärjestelmän ja asentaa ne kiinteästi siten että ne eivät ole kovin pahasti esteettisesti häiritsemässä huoneen viihtyvyyttä.

Sängyltä kuvattuna nurkka. Huomaa järkyttävän väriset verhot.

Kaapin vieressä on mukavasti tilaa jossa tällä hetkellä on televisiotaso ja pieni televisio. Harmillisesti tuolla seinustalla ei ole pistorasiaa ja sellaisen asennuttamiseen pitää ilmoittaa isännöitsijälle joten täytynee jossain vaiheessa ensi vuotta koettaa keretä hoitamaan asia alta pois tai sitten vain hommata listaa jonka taakse saan johtoja piiloon ja sen jälkeen kiskaista tietokonepöydän alta jatkoroikalla virrat. Mieluummin kuitenkin harkitsen tuonne ihan oikean pistorasian asentamista koska tollaiset jatkoroikkaviritelmät on aika nihkeitä yleisesti ottaen eikä jatkoroikkien olisi tarkoitus muutenkaan olla ensisijainen ratkaisu missään olosuhteissa vaan niiden kuuluisi olla ainoastaan väliaikaisena ratkaisuna.

Televisiotason kohdalle on tarkoitus viritellä pelipaikka vanhoille konsoleille. Tällä hetkellä mikään ei ole kiinni johtuen ajan puutteesta, mutta tähän on tarkoitus hankkia viereen kapea hylly johon saan vanhemman generaation pelikonsoleita mahtumaan. Odottamassa on jo PS2, PS3, Xbox, Xbox 360 ja Nintendo Wii sekä myös SNES Mini Classic ja jatkossa on tarkoitus kuitenkin hankkia myös muita vanhoja konsoleita joten täytynee mittailla ja suunnitella. Yksi vaihtoehto on tietenkin myös pöydän teetättäminen omiin tarpeisiin sopivaksi, mutta koska konsoleiden määrä vaihtelee voi olla tuollaiset kapeat hyllyt helpompi ja toimivampi ratkaisu käytännön elämää ajatellen.

Televisiotason vieressä onneksi on tilaa sen verran että nykyisellään jo siihen mahtuu kapea hyllykkö ja mahdollista on tietenkin myös heivata tuo televisiotaso pois ja hankkia tilalle kapeampi jolloin sen kummallekin puolelle mahtuu paremmin konsoleita. Tämäkin onneksi on vasta ensi vuoden puolen juttuja joten ei ole niin päivän päälle tämäkään asia.

Makuuhuoneen valo on myös Hue

Kuten yllä olevasta kuvasta näkee, on myös makuuhuoneessa Hue-lamppu. Värisävyt onnistuu säätää myös tästä valasimesta mieleisekseen kännykkäohjelman kautta tai tietokoneelta erillisillä ohjelmilla. Pidän!

Makuuhuoneeseen on jossain vaiheessa tarkoitus vaihtaa hieman fiksumman näköinen valaisin, nykyinen valaisin tuo lähinnä mieleen opiskelija-asunnot eikä tyylikkyydeltään eroa juurikaan siitä että katosta roikkuisi vain lamppu suoraan. Kuitenkin käytännön elämän syyt sanelevat muutossa alussa joten tällä mennään siihen asti että kerkeän tämänkin hoitamaan. Käytännön syy on tietenkin se että tarvitsin vain nopeasti valon huoneeseen ja ainoa valaisin joka itselläni löytyi laittaa paikalleen oli tämä.

Huoneeseen on tarkoitus tulevaisuudessa myös vaihtaa paljon fiksumpi ja kauniimpi tietokonepöytä, upgradettaa sänky pula-ajan mallista ihmisasutukseen sopivampaan sänkyyn ja samalla hankkia siistimpi päiväpeitto, hankkkia tietokonepöydälle tuoli joka on siisti ja toimiva sekä vaihtaa erilainen matto ja verhot jotka sopivat sävyyn. Samoin verhojen parempaan rullaamiseen pitää käyttää aikaa tutkimiseen että onko vika vain että kiskoilla on vääränlaiset klipsit vai onko kisko itsessään vain hieman nihkeä.

Yleisesti ottaen värisävyjä täytyy miettiä tekstiileitä ostaessa sillä nykyinen värikombinaatio huoneessa on aivan kauhea – vaaleanpunaiset verhot, tummanpunainen päiväpeitto sekä keltainen matto. Huh huh, kyllä siinä olisi televisio-ohjelmien trendisisustajat itsetuhoisten ajatusten partaalla kun näitä valintoja katsoisi 😀

Toisenlaisessa valossa huone

Jatkossa on tarkoitus hankkia huoneeseen myös televisiotason taakse Hue valonauhaa ja/tai pöytävalaisimia Hue-lampuilla tv-tasolle. Mahdollisesti television vaihdan hieman isommaksi jossain vaiheessa ja sellaiseksi missä on monipuolisemmat liitännät. Samoin jonkinlainen löhämiseen sopiva istuin pelipaikan eteen on hankintalistalla jahka ensin tiedän millaisen haluan.

Tauluja ja/tai julisteita on myös aikomus hankkia kunhan tiedän ensin millaisia haluan. Toki tematiikka on selvillä mutta ajan kanssa sitten tutkailen sopivia kokoja, materiaaleja jne.

Yhtä kaikki, kyllä tästä koti tulee! Asunto itsessään on todella siisti ja tyylikäs ainakin omaan makuuni (ja sehän se riittää), mutta sisustuksellinen puoli kaipaa kovalla kädellä päivittämistä. Nykyinen sisustus ei tee oikeutta kodin kauneudelle ja nykyinen kombinaatio on yhtä karu kuin näkisi Victoria’s Secretin mallin kulkevan koffin lippis päässä vyölaukku vyötäröllä.

Hyvillä mielin kuitenkin ollaan ja on mukavaa että asunto on jo elämiskunnossa 🙂

One thought on “Muutama kuva makuuhuoneesta”

Leave a Reply

Your email address will not be published.