Hieman muutosta järjestykseen

Huonejärjestys vaihtui hieman

Uudessa asunnossa on tullut asuttua jo puolisentoista kuukautta joten kuten arvata saattaa on huonejärjestys kerennyt jo muuttua siitä mitä se alussa oli. Osa syynä on tietenkin mieltymykseni vaihteluun tietyissä rajoissa, mutta tällä kertaa käytännön syyt olivat myös vaikuttamassa.

Möin tässä kuussa pois vanhat Bowers & Wilkins DM603 -kaiuttimeni jotka olivat makuuhuoneessa pyörimässä siihen asti että laitan ne myyntiin. Vajaa pari viikkoa sitten laitoin ne myyntiin eikä ne kerennyt olla myynnissä varmaan edes puoltakaan tuntia kun niille tuli jo otajaehdokas. Ostaja tarjosi tolkullisen hinnan joten alle parissa tunnissa oli kaiuttimet jo mennyt asunnostani pois. Tämän jälkeen oli huoneessa hieman lisää tilaa käytettävissä joten huonejärjestystä pystyi miettimään hieman toisella tapaa kuin alussa.

Aikaisemmin sänky oli asunnossa toisin päin kuten vanhoista kuvista voi havaita, samoin tietokone oli toisin päin eri seinustalla. Nyt kuitenkin kun oli mahdollista kutakuinkin tolkullisesti vaihtaa järjestystä pistin sängyn toiselle seinustalle.

Huone kaipaa vielä parannuksia mutta vähitellen kohden kodikkuutta

Alussa mietin että tietokonepöydän voisin pistää aivan tuonne nurkkaan missä se oli ennenkin (eli tuonne sähkökitaran paikalle) mutta toisin päin. Kuitenkin kun virittelin CD-soittimen sängyn vieressä käyttöön sekä DACin tulin samalla miettineeksi että sama on pistää nyt kerralla myös tietokoneelta musiikit tuohon samaiseen DACiin jotta voin tietokoneelta tulevat musiikit kuunnella myös kuulokkeilla. Pieni muutos fyysisesti mutta iso vaikutus käytänöllisesti sillä olen nyt kuunnellut todella paljon musiikkia kuulokkeilla sängyssä makaillen.

Tietenkin tietokone voisi olla kauempana DACista ja tuolla nurkassa jos vain kävisin kaupassa ostamassa pidemmän USB-kaapelin, mutta tässä vaiheessa olen jo kerennyt tykästymään että tietokone on keskellä seinustaa joten tarvetta muutokselle ei ole ainakaan tässä vaiheessa.

Sängyn vieressä olevalla pöydällä näkyy kuvissa pieni musta pötikkä joka on kuulokevahvistin. Olen viritellyt äänet siten että DAC on täysillä ja siitä sitten musiikit menevät kuulokevahvistimelle josta väännän tietenkin kuunteluvoimakkuuden tolkulliseksi. Kuulokevahvistimesta menee kaapelit sitten myös tietokoneessa kiinni oleviin Geneleceihin ja tietenkin olen muutaman kerran jo onnistunut unohtaa vääntää volyymit ensin pienemmälle DACista kaiutinkuuntelun aloitettuani. Voin kertoa että pienistä Geneleceistä irtoaa ääntä pikkusta vaille paljon ja sillä saa pirtsakan sydämentykytyksen itselleen kun musiikit tuuttaa täysillä tulemaan korville 😀

Kelloradio meni keittiöön kaiuttimeksi

Makuuhuoneessa oli aikaisemmin itselläni yllä näkyvässä kuvassa oleva kelloradio, mutta havaitsin sen turhauttavan monimutkaiseksi käyttää herätyskellona ja palasin kuitenkin takaisin kännykän käyttöön herätyskellona. Tämän seurauksena kelloradio jäi ylimääräiseksi makuuhuonekäytössä joten laitoin kelloradion keittiöön Bluetooth-kaiuttimeksi.

Tässä käytössä kyseinen kelloradio toimii ihan näppärästi, sillä laite on virroissa 24/7 eikä itseni siis tarvitse miettiä akun lataamista tai mitään muutakaan ylimääräistä. Tabletista vain yhdistän Bluetooth-kaiuttimeen ja pistän musiikit soimaan ja saankin kätevästi keittiöön musiikkia ruoan laiton ja syömisen ajaksi tai aamulla kun kirjoittelen päiväkirjaa. Äänenlaatu on kohtalainen eli sellainen että kyllä se taustamusiikkina menee.

Tämäkin on pieni muutos fyysisesti mutta suuri muutos käytännöllisesti. Pienin askelein siis mennään kohden itselleni kodikasta kotia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.