Muutama päivä Azure-koulutusta

Microsoftin rakennus on mukavan näköinen

Viime viikolla työpaikkani kautta tarjoutui tilaisuus päästä parin päivän mittaiseen Azure-koulutukseen. Nimestään huolimatta Azure ei ole norjalaista black metallia soittava yhtye vaikka se siltä ainakin omaan korvaani aina kuulostaa vaan kyseessä on Microsoftin pilvipalveluteknologia-alusta.

Pakko oli kyllä käydä tarkistamassa josko tämän nimistä bändiä olisi ja itse asiassa Azure-nimellä Metal Archivesista löytyy kaksi bändiä – toinen soittaa melodista death mteallia ja toinen soittaa melodiseta black metallia/melodista death metallia joten sinänsä oma mielikuvani nimestä ei ole täysin tuulesta temmattu. Toinen bändi on suomesta ja toinen ruotsista, mutta norjalaista Azurea ei löytynyt. Heh.

Tunsin pientä sääliä ikkunanpesijöitä kohtaan

Koska kyseessä oli parin päivän koulutus oli arvattavaa että kovin syvällisesti ei aiheita päässyt menemään, mutta mielenkiintoista oli päästä kuulemaan mitä Azuresta löytyy mitä itse en ole vielä aikaisemmin koettanut. Pidin myös siitä että koluttajalta sai kysellä nörtimpiäkin kysymyksiä taustalla pyörivistä ratkaisuista ja kouluttaja osasi kertoa vastauksia myös näihin.

Pääsääntöisesti Amazonin webbipalvelut on itselleni tullut tutummaksi pilvipalveluiden pyörittämisessä ja täytyy myöntää että milloin saan itse valita palvelininfrastruktuuria niin yhä edelleenkin Amazon on se mitä mieluummin käytän – siitäkin huolimatta että Azuren käyttöliittymä on merkittävästi paremman näköinen kuin AWS:n käyttöliittymä.

Ala-aula oli myös mukavan näköinen ja tilava

Ilahduttavaa silti on nähdä että Microsoftilla asiat kehittyvät tälläkin puolella ja että heilläkin saa pilveen pyörimään Linux-servereitä suoraan ilman säätämistä. Microsoft kasvattaa kovaa tahtia markkinaosuuksiaan pilvipalveluiden saralla joten on mielenkiintoista seurata ja nähdä kuinka paljon omissa työtehtävissä joudun/pääsen Azurea käpistelemään tulevaisuudessa.

Suunta on ainakin asiakkaan kannalta hyvä sillä tilanne jossa AWS on ainoa vaihtoehto ei ole pitkässä tähtäimessä kenenkään etu. On hyvä havaita että iso teknologiajätti Microsoft pystyy sopeutumaan strategisesti merkittäviin muutoksiin jatkuvasti muutoksessa olevassa Internet-maailmassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.