Kokkailukeskiviikko: Fusillia chilisoossilla ja HK:n sinistä

Valmis annos

Tämänkertaisena kokkailukeskiviikkona tuli laitettua jälleen helppoa ja edullista kotiruokaa. Tämänkertaisena ateriana tuli keitettyä fusillia joka on siis pastaa joka valmistetaan viljasta ja heitettyä sen sekaan chilisoossia. Tämän sitten söin uunissa laitetun HK:n sinisen kanssa.

Kokkailu alkoi normaalisti eli vettä kattilaan, levy lämpiämään ja kun vesi kiehuu heitin fusillit kattilaan. Odotellessa veden kiehumista oli kuitenkin aikaa laittaa myös uuni päälle 225 asteeseen, kuoria HK:n sininen kuorestaan pois, ottaa lerssistä pakolliset uhripalat (eli päätypalat jotka aina syödään raakana) ja nakata makkara uuniin odottelemaan syömistä.

LIDL:stä löytyvää chilisoossia tuli testattua

Koska tämänkaltaisen aterian olen ennenkin varmasti jo kokkaillut halusin koettaa hieman maustaa tätä eri tavalla. Käytännössä siis mukaan astui LIDL:ssä myytävä chilisoossi jota myydään yllä olevan kuvan mukaisessa purkissa. Kuten aina chili-soosseissa ja muissa tulisissa mausteissa on odotettavissa täysin villi kortti josta ei tiedä yhtään miten tulista seltä on tulossa ennen kuin sitä maistaa.

Fiksummat olisivat varmasti maistaneet jo astiasta suoraan tulisuutta mutta halusin elää villiä elämää vailla turhia nössöilyitä missä järki ei aseta tarpeettomia rajoitteita empiiristen tutkimusten tielle joten heitin kastiketta suoraan fusillien sekaan heti kun ne olivat valmiita ja olin vedet kaatanut pois. Kastike ei ollut kuitenkaan tulista joten ruoan sai syötyä yhtä helposti kuin ilman tätä kastikettakin.

Uunista tullut lenkki josta on uhripalat jo otettu

Pastan kiehumisen ja lenkin uunissa lämpenemisen aikana on hyvin aikaa myös pilkkoa salaatit lautasen reunalle. Omassa annoksessani käytin kurkkua, paprikaa, raejuustoa ja fetajuustoa joten kovin monipuolisesti salaattia ei tullut väännettyä mutta tarpeeksi kuitenkin että lautaselle saa mukavasti väriä ja tuoreutta sekaan.

Kokonaisuutena ateria oli ihan perusjees, helppo ja edullinen kotiruoka jonka valmistamisessa ei tarvitse olla mikään Master Chief (sic) onnistuakseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.