Ruokapaikat: Oklahoma

Texas burger -ateria

Tämänkertainen ruokapaikkatestaukseni sijoittui Vantaan Tikkurilassa Tikkuraitti 15:ssa sijaitsevaan Oklahomaan. Käytännössä paikka sijaitsee aivan Prisman vieressä joten sijaintinsa osalta paikka on hyvin löydettävissä.

Sisälle paikkaan astuttua huomaa että Oklahoma on varsin viihtyisä ja tunnelmallinen paikka josta tulee heti fiilis tasokkaammasta ruokapaikasta. Kepeä musiikki soi taustalla sopivan hiljaisella mutta kuitenkin mukavasti tunnelmaa luomassa.

Menin alussa tiskille josta sitten neuvottiin että pöytään voi istua. Pöydän valittuani tuotiin ruokalista josta sitten valikoin ateriakseni Texas Burger -aterian. Ateriavalikoimassa olisi ollut tarjolla pihvejä, leikkeitä, salaatteja ja muitakin vaihtoehtoja mutta koska ensimmäistä kertaa tänne menin valitsin hampurilaisaterian jotta osaan arvioida paikkaa paremmin koska monessa muussakin ravintolassa olen hampurilaisaterian valinnut.

Lähikuva hampurilaisesta

Oklahomalla on ilahduttavasti myös tyylikkään näköiset nettisivut joista löytää tarkemmin ruokalistat ja voi tehdä myös halutessaan pöytävarauksen.

Ruokaa ei joutunut kovin kauaa odottamaan vaikkakin toki hieman enemmän kuin kebab-paikoissa tai muissa pikaisemman aterioinnin paikoissa, mutta kuvien aikaleimojen perusteella n. 20 minuutissa oli ateria jo pöydässä joka on omasta mielestäni ravintolassa aivan normaali odotusaika. Ravintoloihin kuitenkin mennään hakemaan kokonaisvaltaista kokemusta eikä kiireellä hotkaisemaan evästä ääntä kohden. Odotellessa ruokaa oli jo kuitenkin tilaamani olut tuotu pöytään joten kuivin suin ei tarvinnut odotusaikaa viettää.

Ateria oli kokonaisuutena makunsa puolesta hyvää tasoa. Ranskalaiset maistuivat sille mille yleensä ravintoloiden ranskalaiset perunat maistuvat. Hampurilainen oli isokokoinen, siinä oli sopivasti välissä täytteitä ja pihvi oli maukas.

Sioux Pancakes

Ateria oli täyttävä, mutta koska menin tänne syömään vasta noin puolen viiden maissa enkä ollut aamupalan jälkeen syönyt mitään muuta testasin vielä jälkiruoaksi ottaa Sioux Pancakes nimellä olleen jälkiruoan. Siinä tuli jokinmoisia pannukakkuja, pekaanipähkinäjäätelöä, vaahterasiirappia ja marjakompotti.

Jälkiruoka oli niin makunsa kuin ulkoisen näkönsä osalta varsin miellyttävää tasoa. Pidin sen sommittelusta lautasella ja sen sopivasta koosta.

Oklahoman sisustus ja yleistunnelma oli hyvä eli paikka oli rauhallinen ja viihtyisä jossa on ravintolan teemaan sopivasti myös jenkkiläistä tyyliä.

Oklahoman sisustus oli viihtyisä

Palvelu paikassa oli hyvää ja ystävällistä eli sellaista millaista ravintolassa odottaakin palvelutason olevan.

Aterian hintataso on ravintola-aterioiden hintatasoa. Texas Burger -ateria irtosi 19 eurolla ja Sioux Pancakesilla oli hintaa 8 euroa ja puolen litran Karhun nelonen tuopissa maksoi 7,40 euroa. Kokonaishinnaksi siis jäi 34,40 euroa joka on paikan tasoon nähden mielestäni varsin sopiva.

Koknaisuutena Oklahoma jätti positiivisen kokemuksen eli tulen tänne mielellään menemään toisenkin kerran testailemaan pihvejä tai muitakin aterioita. Paikka on siisti ja tunnelmallinen, ateria oli hyvä eikä myöskään palvelusta löytänyt mitään valittamista. Käytännössä siis kyseessä on selkeästi ravintola jossa ruoan lisäksi on myös yleiseen kokonaisviihtyvyteenkin panostettu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.