Ruokapaikat: Long Hua (Vantaa Tikkurila)

Sushia

Long Hua on kiinalainen ravintola joka sijaitsee Vantaan Tikkurilassa osoitteessa Tikkuraitti 15, eli käytännössä aivan Tikkurilan Prisman vieressä. Tikkurilan ravintolan lisäksi Long Hua -ravintola löytyy heidän nettisivujensa mukaan myös Keravalta.

Koska satuin olemaan paikalla lounasaikaan ateriavalinnaksi tuli valittua lounasbuffet. Ravintolasta voi tilata myös á la carte monipuolisesti aterioita niin porsaasta, kanasta, ankasta kuin monista muistakin vaihtoehdoista.

Ateria sujuu lounasaikaan samaan tapaan kuin suurimmassa osassa ravintoloita joissa on tarjolla lounasbuffet. Käytännössä siis mennään tiskille, maksetaan ateria ja otetaan valikoimasta oman mielen mukaan sitä mitä mieli tekee ja sen verran kuin kokee tarvetta olevan.

Sushin lisäksi muitakin ruokia on tarjolla

Kuten lähes kaikissa muissakin sushi-paikoissa oli täälläkin lounasbuffetissa sushin lisäksi tarjolla myös salaattiaineksia (kurkkua, tomaattia, fetaa), paistettuja nuudeleita, friteerattua kanaa, minikevätkääryleitä, hapanimeläkastiketta sekä erilaisia liharuokia.

Mielenkiintoisena poikkeamana täällä ateriaan kuului lasillinen limpparia samaan hintaan siinä missä yleensä vastaavanlaisissa ravintoloissa tarjolla on kannullinen vettä. Monien muiden kiinalaisten ravintoloiden tapaan myös rahkaakin oli tarjolla. Jälkiruoaksi löytyi kahvia tai teetä.

Sushi oli täällä paikassa todella hyvää ja maistui tuoreelle, eli esimerkiksi riisi ei ollut sellaista mikä olisi jo kerennyt kuivahtamaan.

Long Hua sisältä kuvattuna

Mielenkiintoisesti täällä paikassa wasabi oli merkittävästi tujakampaa kuin muissa käymissäni kiinalaisissa ravintoloissa. Siinä missä tavallisesti wasabi iskee makuhermoon sekunnissa ja toisessa mokomassa on jo terävin potku mennyt ohi, täällä wasabi tuntui voimakkaammin vielä useamman sekunnin päästä. Ihan mukavaa vaihtelua oli koettaa erilaista wasabia.

Paikka oli tilava ja siisti, väkeä kävi paikan päällä muitakin (joka on aina hyvä merkki), palvelu oli tavallista perushyvää tasoa ilman mitään valittamista ja hintataso oli varsin edullinen. Ateria irtosi 10 euron hintaan ja paikassa kävi myös Edenredin lounaskortti.

Long Hua ulkoapäin

Blogiin en olekaan tainnut aikaisemmin kirjoittaa ruokapaikka-kategorian postauksiin lounasbuffet-paikoista, mutta ehkä näistä täytyy joskus muistakin kirjoittaa sillä moni hyvä ruokapaikka jää muutoin mainitsematta. Kokonaisuutena Long Hua oli tähän mennessä yksi parhaista – ellei jopa paras – testaamistani kiinalaisten ravintoloiden lounasbuffeteista.

Mikäli sushista tai kiinalaisesta ruoasta yleisesti pitää on tämä kokeilemisen arvoinen lounaspaikka mikäli Tikkurilan suunnilla sattuu pyörimään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.