Kaverin mukana geokätköjä etsimässä

Kaverini Jyväskylästä oli käymässä muutaman päivän. Hän oli innostunut geokätköilystä joten lähdin itsekin mukaan kameran kanssa vaikka itse en geokätköilyä olekaan harrastanut. Oli ihan mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea täältä aivan lähialueilta löytyy.

Muutaman kätkön kävin mukana katsomassa ja siellä metsiköitä kuvaillen, seuraavana päivänä en kuitenkaan jaksanut lähteä töiden jälkeen pihalle enää pyörimään.

Mielenkiintoisen oloinen harrastus yhtä kaikki, varmasti sitä kautta tulisi löydettyä aivan uusia alueita enemmäkin kun nytkin jo näki uudenlaisia metsiköitä ja lätäköitä. Saapa nähdä josko tulee itsekin koetettua joskus.

Mikäli geokätköily ei ole tuttua, tarkoittaa se siis jonkinmoista “aarteenmetsästystä”. Siinä siis etsitään kätköjä ohjeiden perusteella. Käytännössä kännykälle saatavissa ohjelmissa on kartalle merkattu paikka mistä kätkö löytyy, jonkinlainen kuvaus siitä että onko kätkö iso vai pieni yms. Löydettyä kätkön sitten merkitään sieltä löytyvään vihkoon/lappuun oma nimi ja päivämäärä josta kätkön tekijä sitten voi vahvistaa että kyseinen henkilö oikeasti on kätköllä käynyt.

Kätköt voivat olla helposti löydettäviä, vaikeasti löydettäviä tai siltä-ja-väliltä. Ohjelmassa kerrotaan kuitenkin etukäteen onko kätkö millainen jotta ei aivan summassa joudu menemään kauas korpeen vain havaitakseen että etsinnässä on 10 cm kokoinen purkki jossain havukasan alla ja sitä saa etsiä tunteja. Toinen etsimämme löytyi helposti (paikalle saavuttua alle 3 min sisällä) mutta toista etsittiin varmaankin yli 10 minuuttia.

Geokätköilystä löytää googlaamalla lisää tietoja sekä mm. https://geokätköt.fi sivulta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.