Lisää Hue-valokytkimiä

Philips Hue valokytkin ja väritön valo

Viime viikolla kävin Verkkokauppa.comissa hakemassa johtokoteloa ja samalla reissulla matkaani tarttui kaksi pakettia Philips Hue -järjestelmään sopivia valokytkimiä. Mukana paketissa tuli kaiken lisäksi myös lamppu joten siitä saa lisäksi varalampun kattovalaisimiin siihen saakka että ostan niihinkin värilliset polttimot.

Hue Dimmerin käyttöönotto on helppoa ja suoraviivaista mikäli entuudestaan on jo käytössä Philips Hue -järjestelmä. Kännykästä Appi auki, muutaman alavalikon selaus ja sieltä uuden lisälaitteen lisääminen. Ennen hakua painetaan kytkimen takana olevaa pientä reikää jollain tikulla jonka jälkeen kytkin on löydettävissä. Tämän jälkeen pistetään vain haku päälle kännykästä ja kun kytkin on minuutin parin sisällä löytynyt asetetaan painikkeisiin toiminnot.

Makuuhuoneeseen pistin tässä vaiheessa kolme eri profiilia – ensimmäinen napautus on “normaalit” valot eli kirkkaat hehkulampun väriset valot. Toinen painallus vaihtaa profiilin yöprofiiliksi eli sellaiseksi missä yöpöydän valo on himmeä sininen ja kattovalo on kokonaan pois päältä, kolmas tekee samanlaisen mutta punaisella värillä ja kaksi seuraavaa profiilia on vain hieman eri sävyjä kirkkaasta arkivaloprofiilista.

Valokytkin on helppo irroittaa seinätelineestään

Keittiöön laitoin ainoastaan peruskirkkaita profiileita yksivärsisenä sillä tällä hetkellä keittiössäni on väritön Hue-valo eikä siellä ole kuin yksi valaisin joten kovin monipuolisia profiileita ei sinne saa tehtyä. Käytännössä kirkas profiili ja hieman himmeämpi profiili.

Eteiskäytävään en vielä hommannut kytkintä mutta täytynee käydä vielä siihenkin ostamassa moinen sillä oven pielessä ollessa tähän voisi laittaa koko talon valot sammumaan painikkeen kautta. Samoin voisi olla kätevä että siitä saisi käytävän valot suoraan eri himmeyksillä päälle ja pois sekä tietenkin jos jaksan värkkäillä voisi siihen ohjelmoida monipuolisempiakin toimintoja Home assistantin avulla. Saapa nähdä. Tällä hetkellä kuitenkin valokytkimet on olohuoneessa, keittiössä ja makuuhuoneessa ja yleisesti ottaen Hue Dimmer on varsin kätevä lisälaite jonka käyttö on helppoa ja nopeaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.