Säilytyslaatikoita DVD-leffoille

Tjena-laatikko

Itselläni on kohtalaisen paljon DVD-elokuvia (yli 1000) ja niiden säilyttäminen siististi ja käytännöllisesti on enemmän tai vähemmän haasteellista. Siististi ne saa kyllä helpostikin kun ne tunkee vain pahvilaatikkoon ja vie sen häkkivarastoon tai vastaavaa, mutta tällöin käytännöllisyys kärsii.

Vähemmän yllättäen IKEAlla on tarjota tähänkin tilanteeseen sopivia tuotteita. Ostin 21 kpl TJENA-laatikoita ja tungin suurimman osan DVD-leffoistani niihin. Tietenkin osa leffoista on olohuoneessa hyllyssä jne. mutta tässä vaiheessa pistin muut leffat sitten laatikoihin.

Yhteen laatikkoon mahtuu tasan 50 kpl normaalikokoisia DVD-koteloita joten 1000 leffaa vaati sen 20 laatikkoa. Toki isompia laatikoita varmasti olisi myös löytynyt joihin olisi mahtunut kerralla enemmän leffoja sisään, mutta 30x30x30 kokoinen laatikko on mukavamman kokoinen sillä se mahtuu melkein kaappiin kuin kaappiin. Samoin pienempien leffamäärien hallinta kerrallaan on käytännöllisempää.

Tjenaan mahtuu 50 elokuvaa

Hallinnalla tarkoitan tässä kontekstissa siis sitä että voin laittaa laatikon kylkeen lapun jossa on laatikon numero ja sen jälkeen lisätä My Movies -softaan tiedon missä laatikossa mikäkin leffa on. Tällöin jos etsin erityisesti jotakin tiettyä elokuvaa voin nopeasti katsoa missä laatikossa se on ja 50 leffan plärääminen laatikosta käy todella nopeasti verrattuna vaikka siihen että yhteen laatikkoon olisi mahtunut elokuvia 100 tai enemmän.

Laatikot tuntuvat kestävältä, ne ovat visuaalisesti mukavan siistin näköisiä ja niitä saa kätevästi myös kaappeihin piiloon tarpeen niin vaatiessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.