Kuukausikatsaus lokakuuhun

Lokakuu on ollut pimeä ja kolea

Kuukauden viimeinen päivä on menossa, ihmisten ja henkien maailman rajat hämärtyvät samhainin ja Halloweenin ryömiessä pimenevästä yöstä päästäen henget houkuttelemaan ihmisiä omaan maailmaansa, mutta tästäkin huolimatta on aika kirjoittaa kuukausikatsaus jalat tiukasti tässä ihmisten maailmassa pysyen.

Lokakuu on ollut monessa suhteessa varsin tavallinen kuukausi, mutta aina jotain uutta ja erilaistakin on mukaan mahtunut.

Työrintamalla varsin mukavana puolena mainittakoon että sain palkankorotuksen ensi kuukaudesta alkaen joka on aina ilahduttava asia. Lisäksi kävin tässä kuussa AWS-koulutuksessa opettelemassa lisää uusia asioita ja kertaamassa vanhoja tuttuja juttuja joten omaa osaamista on tullut myös kehitettyä. Olen yhä jatkanut neljän päivän työviikkoja joka on varsin sopiva työtahti tuntunut olevan itselleni. Lokakuussa olen saanut myös miinustunnit kirittyä pois tuntisaldoistani ja plussan puolellekin olen jo kerennyt pyörähtämään joten työelämässä kaikki rullaa varsin mukavasti omalla painollaan.

Lisäksi työhön ja omaan kiinnostukseeni liittyen kävin myös Cyber Security Nordic -tapahtumassa Messuhallilla parin kaverin kanssa. Oli ihan mielenkiintoista päästä kuulemaan erilaisia puheita ja nähdä millainen meininki moisessa tapahtumassa oli.

Kuten täällä blogissakin aiemmin kirjoitin, kävin katsomassa Within Temptationin keikan Espoon Metroareenalla. Keikka oli huikea ja bändi toimi livenäkin todella hyvin. Hieno kokemus!

Alkukuusta tuli pelattua paljon uusinta Assassin’s Creediä joka julkaistiin lokakuun alussa, mutta pelin pituuden ja elämässä muidenkin tehtävien asioiden vuoksi en sitten ole vielä kerennyt sitä pelata loppuun. Josko sitä ensi kuussa taas on aikaa panostaa lisää pelaamiseen 🙂

Kertaalleen kerkesin käydä myös sisähallissa juoksentelemassa ja tarkoitus olisi päästä taas ensi viikolla käymään mikäli ihmeitä ei tule. Kävin toisenkin kerran katsomassa josko rata olisi ollut vapaana mutta silloin oli varauksia siellä eikä sinne päässyt. Pitänee etukäteen ensi kertaa varten selvittää milloin siellä on vapaata aikaa.

Leffoja tuli IMDB:n mukaan katsottua 11 joten kovin paljoa en siihen kerennyt panostaa. Jospa taas ensi kuussa kerkeäisi niitäkin katsella.

Lokakuussa huomaa sateiden lisääntyvän

Harmillisesti tässä kuussa HTC Vive -virtuaalilasien kanssa tuli teknisiä ongelmia ja vaikuttaisi että toinen laitteiston liikkeen tunnistavista pötiköistä on mennyt vialliseksi. Täytyy jossain vaiheessa selvittää josko sitä voi omatoimisesti jotenkin korjata, mutta onneksi hätä ei ole tämän näköinen ja virtuaalimaailmaan pääsee uppoutumaan jatkossakin.

Hankin itselleni lahjkasi lokakuussa (25 pv) olleen syntymäpäiväni johdosta Oculus Go -virtuaalilasit ja täytyy kyllä myöntää että olen niistä ollut kovemmin innoissani kuin HTC Vivestä. Oculus Go onkin ollut yhtä päivää lukuunottamatta päivittäisessä käytössä ja Frendien kolmatta tuotantokautta olen katsonut virtuaalilasit päässä lähes jokaisena iltana. Myöhemmin tarkoitus on kirjoitella jonkinlainen arvostelu laseista tännekin jahka saan aikaiseksi.

Elämä on muuten rullaillut tutuissa uomissa vailla suurempia ihmeitä. Tästä on hyvä jatkaa kohden uutta alkavaa kuukautta ellei Halloweenin noidat, vampyyrit ja ihmissudet vie ihmispoloa mukanaan. Hyvää alkavaa kuukautta ja kauhistuttavaa Halloweeniä! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.