Perjantaipullo: Kulmbacher Edelherb

Kulmbacher Pils Edelherb on saksalaisen Kulmbacher Brauerein panemaa pilsneriä. Alkoholitilavuus oluessa on 4,9 % ja kantavierrettä 11.2 °P. Olutta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa sekä Alkon vakiovalikoimassa. Lisätietoja löytää mm. Alkon sivuilta.

Pullon aukaistua havaitsee että olut on tuoksultaan varsin mieto eikä sitä erota juuri nimeksikään pullosta sen enempää kuin tuopistakaan. Pullon tyhjentäminen tuoppiin on nopea operaatio vähäisen vaahtoamisen ansiosta.

Suutuntuma on puolitäyteläinen ja sen maku on kohtalaisen väkevä ja pistävä ja se on myös hieman taipuvainen kitkerään suuntaan. Samalla tuntuma on kuitenkin myös hieman laimea ja vetinen. Jälkimakua oluessa ei ole juurikaan. Kokonaisuutena olut on kohtalaisen tylsä ja mitäänsanomaton. Sellainen että kyllähän sen alas sai ongelmitta mutta ei se säväyttänyt juuri millään muotoa.

Musiikkina tämän kanssa sopi hyvin mm. The 69 Eyes – Dance D’Amour sekä Type O’Negative – My girlfriend’s girlfriend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.