Hyllyjen siirtoa

Muutama päivä takaperin sain aikaiseksi vihdoin koettaa jo pidempään mielessä olleen kokeilun siitä kuinka hyvin CD- ja DVD-hyllyt mahtuisivat olemaan käytävällä. Aikaisemmin olen jo koettanut toista hyllyä tyhjänä silmämääräisesti mallailla paikalleen käytävälle, mutta tuolloin en vielä päätynyt siirtämään hyllyjä siihen käytännön syistä johtuen. Käytännön syyt olivat se että hyllyjen päällä tuli pidettyä HTC Viven liikeantureita ja niille olisi pitänyt tuolloin etsiä eri paikka.

Kuitenkin HTC Viven antureiden sanottua sopimuksensa irti viime kuun puolella oli nyt mahdollista siirtää hyllyt käytävään pysyvästi ainakin siihen asti että näen onko niiden paikka hyvä olla käytävässä vaiko sittenkin olohuoneessa. Käytännössä CD-hyllyä ja DVD-hyllyä tarvitsee vain silloin kun etsii jotain musiikkia soitettavaksi tai leffaa katsottavaksi joten olohuoneessa ei ole välttämätöntä tarvetta olla niiden sijoituspaikka jatkuvan käytön vuoksi. Lisäksi makuuhuoneessa on myös CD-soitin ja televisio ja pelikonsoleita joilla voin katsoa leffoja myöskin joten sinänsä käytävä on näppärästi molempia huoneita lähellä.

Hyllyjen siirtäminen oli oma operaationsa sillä satoja CD-levyjä ja satoja leffoja + pelejä piti siirrellä ensin hyllyistä pois ennen kuin ne pääsi kantamaan. Kuitenkin nyt muutaman päivän niiden tuossa käytävällä olleena olen huomannut niiden siihen sopivan ihan asiallisesti. Käytävällä mahtuu kulkemaan yhä ilman ongelmia (joka oli suurin huolenaihe ennen siirtoa) ja olohuoneeseen tuli lisää tilaa.

Suurimpana motiivina oli ensisijaisesti saada olohuoneeseen lisää tilaa. Olohuone on tällä hetkellä muutoksen kourissa sillä siellä on asioiden järjestelyt enemmän tai vähemmän vaiheessa ollut jo jonkin aikaa. Suurimpana syynä tähän on surround-äänijärjestelmän kaiuttimien sijoittelut järkevästi sekä lattiavalaisimien fiksumman sijoituspaikan löytäminen, mutta yleisestikin olohuoneesta olisi mukava tehdä kodikkaampi.

Harmillisesti viihtyvyys, siisteys ja käytännöllisyys asettavat kaikki omat haasteensa joka on vielä taklattavana, mutta siihen asti levyhyllyt saavat olla käytävällä. Kunhan kerkeän olohuonetta siistiä laitan vähitellen tännekin taas kuvia mitä kaikkea on muuttunut, mutta koska muutokset on vielä käynnissä voi olla että enemmän tai vähemmän niitä kuvia saa odottaa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.