Perjantaipullo: San Miguel Especial

San Miguel Especial on espanjalainen lager jonka valmistajana on San Miguelin panimo. Alkoholitilavuus oluessa on 5.4 %, katkeroita on 18.0 EBU ja kantavierrettä 12.9 °P. Oluesta löytää tietoja mm. Alkon sivuilta.

Oluen aukaistua erottaa miedon mutta hyvinkin perinteikkään lagerin ominaistuoksun joka on raikas ja kepeä. Tuoksu säilyy hentona myös tuoppiin kaadettua. Olut ei vaahtoa juuri nimeksikään joten kiireisemmätkin pääsevät kuppia kippaamaan myös tuopista ilman että kärsivällisyyden täytyy olla Dalai Laman luokkaa.

Suutuntumaltaan olut on raikas ja puolitäyteläinen, täyteläisempi kuin monet muut maistamani lagerit ovat olleet. Maku on kepeä ja hyvällä tapaa pistävä joka antaa sopivasti nyanssia makuun mutta ei käy tarpeettoman dominoivaksi makukentässä. Kokonaisuutena kyseessä on varsin pätevä peruslager jota on helppoa siemailla vailla sen suurempaa tunnereaktiota puolesta tai vastaan.

Musiikiksi tämän kanssa toimii mm. Christina Aguilera – Genie in the Bottle tai Melanie C – I turn to you.


Leave a Reply

Your email address will not be published.