Perjantaipullo: Arctic Pale Ale

Tornion Panimon Arctic Pale Ale on 5.5 % vahvuinen pintahiivaolut jota myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa sekä Alkossa. Katkeroita oluessa on 42 EBU ja kantavierrettä 13.6 °P.

Panimon omilta sivuilta löysin tiedot ainoastaan 4.7 % vahvuisesta versiosta tästä oluesta joten myös miedompaa versiota on jossain luultavasti yhä saatavana. Alkon sivuilta kuitenkin löytyy tästäkin versiosta tiedot.

Oluen aukaistua erottaa miellyttävän raikkaan tuoksun joka säilyy myös tuopissa. Vaahtoavuus on maltillista eikä sen vuoksi tuoppiin kaatamista tarvitse juurikaan hidastella. Pinnalle muodostuva vaahto on paksuhkoa ja se säilyy hyvän tovin seuralaisena.

Suutuntuma on puolitäyteläinen ja raikas, hedelmäinen mutta asteen verran väkevään kallistuvaa sorttia. Jälkimaku on väkevähkö ja greippimäinen ja tunnelmaltaan hyvin ipamainen. Kokonaisuutena omaan makuuni varsin mukavasti nautittava syysillan olut, mutta helposti sellainen että voimakas vaikkakin pehmeä jälkimaku voi nousta häiritseväksi monelle.

Musiikiksi sopii mm. Kerli – Diamond hard tai Tita ft. Krisko – Voodo kukla

Leave a Reply

Your email address will not be published.