Musamaanantai: Elvenking – Heathenreel

Elvenking – Heathenreel

Italialaisen Elvenking-yhtyeen Heathenreel on tämänkertaisena musamaanantain levynä. Levy on yhtyeen ensimmäinen täysipitkä albumi ja se on julkaistu vuonna 2001. Tyylillisesti se on folk/power metallia, vaikkakin itse käytän mieluummin termiä pakanallista folkkimetallia.

Olin ammattikoulussa kun ensimmäisen kerran kuulin tämän levyn kappaleita kaveriltani, joten vuoden on oltava sen suhteen jossain 2000-2003 välillä. Koska tämä levy on kuitenkin tullut vasta kesäkuussa 2001 ajoittuu ensimmäiset kuulemiseni tästä levystä ja bändistä siis vuosien 2001-2003 väliin. Muistan että kuulin vain muutaman yksittäisen biisin mutta niissä oli jotain sellaista mikä kolahti itselleni. Kuitenkin tämä levy tuli ostettua vasta monia vuosia myöhemmin (2006-2010 välillä) kaveriltani kun hän myi levyhyllystään tarpeettomaksi jääneitä levyjään.

Heathenreel on omassa musiikkikuuntelussani niitä harvoja levyjä joissa en ole kuullut yhtyeen muita levyjä juuri lainkaan tai vaihtoehtoisesti en lainkaan. Yleensä tapanani on kuunnella artisteilta joiden jostain levystä olen pitänyt myös muitakin heidän levyjään, mutta jostain syystä tämän bändin kohdalla näin ei ole tullut tehtyä vaikka ei varsinaisesti ole ollut mitään syytä miksi ei. Toki tällaisia bändejä on muitakin (ainakin Midnattsol), mutta ei kovin monia.

Tämä levy on niitä levyjä joihin vuodesta toiseen aina jossain vaiheessa tulee palattua. Siinä on hyvää mieltä ja rempseää meininkiä vaikka muille jakaa ja kappaleet on tossun alle meneviä poljentoja. Kappaleet on monipuolisia, niissä on hyviä riffittelyitä ja mukavasti vaihteluita. Vielä tänäkin vuonna tätä levyä kuunnellessa on mahdotonta olla pitämättä tästä levystä. Se on vielä näinäkin päivinä toimiva levy eikä Pagan Purity, Skyward tai vaikkapa Oakenshield ole menettänyt yhtään hohtoaan vuosien jälkeenkään.

Laitetaan tähän loppuun vielä pari kappaletta YouTubesta jotta voi bändiin tutustua jos kyseessä on täysin tuntematon suuruus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.