Perjantaipullo: Thornbidge Chiron American Pale

Thornbridge Chiron American Pale on yhdistyneissä kuningaskunnissa päämajaansa pitävän Thornbridgen panimon panemaa american palea. Alkoholitilavuutta Chrionista löytyy 5 %, katkeroaineita 36.0 EBU ja kantavierrettä 12.8 °P. Olutta löytyy Alkon tilausvalikoimassa.

Pullon aukaistua löytää raikkaan ja miellyttävän tuoksun joka pysyy myös tuoppiin kaatamisen jälkeen. Tuoksu on miellyttävä ja se houkuttelee myös maistamaan kulauksen jos toisenkin.

Kiintoisasti Alkon sivulla puhutaan runsasvaahtoisesta oluesta, mutta
tuoppiin kaataminen oli päin vastoin todella vaivaton prosessi juurikin mitättömän vaahtoavuuden vuoksi ja vähäinenkin pinnalle muodostunut vaahto katosi nopeasti pois. En tiedä oliko omassa yksilössäni sitten jotain poikkeavaa vai mistä lie moinen ero johtui.

Tuopissa oluen miellyttävä kullankeltainen sävy pääsee mukavasti oikeuksiinsa tuottamaan nauttijalleen myös visuaalista mielihyvää. Suutuntuma oluessa on kepeä ja puolitäyteläinen ollen kuitenkin aavistuksen ohut. Maku on hieman väkevä ja pistävä mutta myös hedelmäinen.

Jälkimaku jättää hieman kuivan tuntuman suuhun joka on vähän siinä ja siinä onko se hyvä vai huono. Hyvä se on siinä mielessä että heti perään haluaa hilpaista toisenkin kulauksen mutta huono taas siinä että viimeisen kulauksen jälkeen kuiva tuntu pysyy seuralaisena vielä hetken aikaa.

Kokonaisuutena Chiron on juomakelpoinen ja raikas olut illan maistiaiseksi, mutta ei kuitenkaan nouse erityisen hyvänä esiin sen hienoisen väkevyyden liiallisen korostumisen vuoksi.

Musiikiksi menee hyvin tämän kanssa mm. Avril Lavigne – Tell me it’s over tai Clean Bandit – Baby.

Leave a Reply

Your email address will not be published.