Mikro tuli taloon

Kuun alussa hankin mikroaaltouunin

Hieman yli vuosi on tässä asunnossa tullut asuttua ja elettyä käytännössä ilman mikroaaltouunia, mutta vihdoin ja viimein sain aikaiseksi etsiä sisustukseen sopivan mikroaaltouunin.

Itselläni on kyllä ollut olemassa mikroaaltouuni mutta olen vienyt sen häkkivarastoon sillä se on kokonsa puolesta sellainen että se ei ole mahtunut keittiöön mitenkään järkevästi. Kolo johon mikroaaltouuni on nyt sijoitettu on sen verran kapea että Citymarketilta ostamani mikro oli ainoa joka siihen edes leveytensä puolesta mahtui, sillä kaikki muut mikrot kyseisen marketin valikoimasta olivat monta senttiä leveämpiä.

Syynä mikron hommaamiseen on yksinkertaisesti ajatus että kotona tulisi jatkossa laitettua enemmänkin tavallista kotiruokaa. Ruokaa myydään kuitenkin aina sen verran isoissa paketeissa että yksin asuvalla valmista evästä jää todella suuret määrät yli ja sitä täytyy pakastaa. Pakastettua ruokaa on tietenkin helppoa lämmittää uudelleen paistinpannulla, mutta se on kohtalaisen hidasta ja olen huomannut laiskuuden ja mukavuudenhalun menevän turhan usein sen edelle ja päätyväni mieluummin ulkona syömiseen.

Huomasin joulukuun puolella että jo alle kolmessa viikossa olin käyttänyt ulkona syömiseen lähes 140 euroa (eikä tässä ole mukana edes lounaskortilla ostamani ateriat) joten taloudellisestikin ajateltuna mikroaaltouunin hintaa mietittyä havaitsin että hinnan säästän jo parin viikon aikana. Laskin että jos mikro maksaa vaikka 100 euroa ja pari viikkoa syön kotona on tuote maksanut jo itsensä takaisin.

Lisäksi tietenkin tulee terveydelliset syyt. On helpompaa syödä vähemmän rasvaisia ja epäterveellisiä ruokia kun kotona tekee itse ruoat eikä annoskoko ole lähellekään yhtä iso joten verenpaineita ja painoa ajatellen mikro voi olla merkittävästi parempi ratkaisu pitkällä tähtäimellä. Aika näyttää 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.