Kokkailukeskiviikko: Mexican pata

Annos ei näytä kovin houkuttelevalta

Tämänviikkoisena kokkailukeskiviikkona valmistin mexican pataa jota jatkoin sitten lisämakaronilla. Mexican padan sekaan tietenkin heitin myös jauhelihaa sillä tietenkään valmiissa pussiruoassa sitä ei ollut vaan se kuului ite paistella ja lisätä mikäli sellaista sekaan halusi.

Tuttuun tapaan ateria oli helppo ja edullinen kotiruoka. Lähikaupalta ostin perhapussin Mexican pataa, 700 grammaa jauhelihaa ja pussillisen makaronia joten hintaa aterialle ei jää juuri nimeksikään. Raaka-aineet maksoivat hyvän matkaa alle 10 euroa ja siitä riittää taas ainakin kuuteen annokseen ruokaa joten edullinen ateria on kyseessä.

Aterian kokkailu oli suoraviivaista eikä tarvitse paljoa keskittymistä. Vettä kiehumaan ja samalla pannulle jauhelihat ruskistumaan. Välillä on hyvä jauhelihaa aina hämmennellä pannulla että se ruskistuu tasaisemmin. Veden kiehuttua heitin pussillisen mexican pataa veteen ja perään pussillisen makaronia ja jätin ne kiehumaan ilman kantta aina välillä hämmentäen.

Hyvää ja edullista

Aterian kokkailuun meni noin 30 minuuttia joten evästä pääsi kiskaisemaan ääntä kohden suhteellisen rivakasti. Käytännössä sama aika olisi mennyt kävellä läheiseen kebulaan, tilata eväs ja odottaa joten ajallisesti ei tämänkaltaisessa ruoassa tule takapakkia verrattuna ulkona syömiseen.

Ruoka maistui hyvältä ja lautaselle tuli heitettyä myös muutamat siivut juustoa ja annettua sen sulaa sekaan josta tuli mukava lisä makuun. Ehkä täytyy jokin kerta koettaa samankaltaista ruokaa mutta aurajuustolla, sulatejuustolla tai jollakin muulla sellaisella.

Yhtä kaikki, ruoka maistui paremmalta kuin näytti. Toimiva eväs jota voin kuvitella tekeväni toisenkin kerran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.