Kuukausikatsaus tammikuuhun

Isä matkalla taivaan kotiin

Kuukauden viimeinen päivä on käsillä ja tammikuu on katoamassa historian havinaan tehden jokavuotiseen tapaansa sijaa helmikuulle joten on aika tehdä lyhyt katsaus kuluneeseen kuukauteen.

Kuten monet allekirjoittaneen henkilökohtaisesti tuntevat tietävät ei tammikuu alkanut millään muotoa hyvissä merkeissä. Viime vuoden viimeisenä päivänä muutamaa tuntia ennen vuoden vaihetta sain tietää että rakas isäni on nukkunut pois joten vuoden lopetus ei ollut millään muotoa iloinen. Alkuvuosi alkoi siis varsin surullisissa merkeissä ja muutaman päivän olin sen vuoksi töistäkin poissa kun unirytmit menivät hieman ympäri. Onneksi muutaman päivän poissaolon jälkeen jo pääsi takaisin normaaliin rytmiin ja töissä pääsi normaalisti käymään.

Ikävästä alusta huolimatta muuten kuukausi rullaili omalla painollaan, mitä nyt poikkeuksellisesti kävin kahteen otteeseen kotiseuduilla Itä-Suomessa. Kävin yhtenä viikonloppuna serkkupojan kanssa pyörähtämässä idässä ja toisen kerran kävin sitten viime viikonloppuna hautajaisissa. Ensimmäiseltä reissulta laitoin muutaman kuvankin tänne blogiin.

Kuukauteen mahtui toki muutakin kuten täältä blogistakin on voinut lukea. Kotiin tuli hankittua videotykki ja valkokangas josta täälläkin kirjoitin. Tykki onkin ollut varsin ahkerassa käytössä sillä elokuvia tuli katsottua paljon, YouTube on ollut kovassa kulutuksessa ja myös jonkin verran olen Xboxillakin kerennyt pelailemaan tykin kautta.

Itä-Suomessakin oli lunta

Kaikkiaan tammikuussa katsoin 52 elokuvaa (tosin yhden aloitin katsomaan viime vuoden lopussa ja vuosi vaihtui välissä kun katsoin elokuvan loppuun) joista suurin osa tykin kautta. Tietenkin reissussa ollessa tai aivan kuukauden alussa katsoin elokuvat muilla metodeilla, mutta useampia kymmeniä elokuvia jo tykinkin kautta olen kerennyt näkemään.

Kotia tuli laitettua myös sen verran että hankin vihdoin mikroaaltouunin joka sopii sisustukseen. Vähitellen kodista tulee kodikkaampi, askel kerrallaan. Paljon vielä on laittamista vähän siellä sun täällä, mutta koska asunnosta ei ole ollut minkäänlaista muuttohalua pois ei kaikkea onneksi tarvitse saada heti valmiiksi.

Kuukauteen mahtui myös lukupiirin tapahtuma josta tänne blogiinkin kirjoitin. Lukupiirissä olleen kirjan luettua jäi fiilis että ei varmaan pahaa tekisi lukea enemmänkin taas kirjoja, etenkin kun lukeminen ei ota edes suhteettoman paljoa aikaa. Lukupiirin kirja oli n. 450 sivuinen teos ja olin lukenut vasta 30 sivua ennen viikonloppua, joten n. 420 sivua luin kahdessa päivässä. Siinä tuli huomattua että hyvin viikonlopun aikana kerkeäisi lukemaan ainakin parisataasivuisen romaanin jos vain priorisoisi sille aikaa. Täytyy katsoa josko saan jatkossa edes hieman enemmän luettua, edes kirjan kuussa.

Tampereella tuli käytyä myös pariin otteeseen tässä kuussa työjuttujen tiimoilta. Tiistaina tosin työpäivän jälkeen kävimme myös hohtogolffaamassa kuten eilisen postauksesta voi lukea. Sen jälkeen lähdimme myös käymään hienossa ravintolassa joka oli sekin varsin mukavaa vaihtelua normaaliin arkeen.

Luminen Helsinki

Kavereita tuli nähtyä tavalliseen tapaan ja leffoja tuli katseltua kavereidenkin kanssa joten jonkinlaista sosiaalista elämää toki mahtui normaalisti myös työajan ulkopuolelle. Ei siis uutta alla auringon.

Lenkkeilyä tuli harrastettua jonkin verran, mutta täytyy sitä lisätä enemmän ja kirjoitella blogiin myös jonkinlaista statuspäivitystä kuinka lenkkeilyt on sujunut. Ajatuksena on lisätä normaaleja kepeitä kävelylenkkejä ja saada niitä tehtyä säännöllisemmin edes muutaman kerran viikossa. Syynä tähän tietenkin on ensisijaisesti ylipaino ja se että ylipaino on vaarallista hengelle ja terveydelle muutenkin, joten on parempi tehdä asialle jotain kun sille vielä voin tehdä.

Isän menetyksen tuomaa surua ja hautajaisia ja muita tapauksen tiimoilta aiheutuneita poikkeuksia lukuunottamatta kuukausi oli varsin omalla painollaan rullaileva tavallinen tammikuu. Siihen mahtui kaikesta huolimatta monta hyvää päivää, joten toivon mukaan alkava helmikuu sujuisi positiivisemmissa merkeissä vailla yhtä ikäviä tapahtumia. Hyvää alkavaa helmikuuta jokaiselle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.