Perjantaipullo: Laitilan lakritsi portteri

Laitilan Lakritsi portteri on kotimaisen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Porter-tyylistä olutta. Siinä on vahvuutta 5,4 %, EBU-arvo on 30 ja kantavierrettä on 15,2 %. Lisää teknisiä tietoja ja kuvausta löytää valmistajan kotisivulta.

Oluen aukaistessa erottaa hiivaisan tuoksun joka säilyy myös nauttijan seuralaisena myös tuopista. Olut vaahtoaa miedosti kaadettaessa joten kovin suurta varovaisuutta ei vaahtoavuuden vuoksi joudu noudattamaan. Vaato katoaa nopeasti myös pois pinnalta.

Maku on puolitäyteläinen ja siitä erottaa lakritsan maun vaikkakin kohtalaisen mietona. Enemmän mausta tulee kotikaljamaisempi tunnelma kuin muiden maistamieni porttereiden tuntu. Ehkä syynä tähän on varsin mieto alkoholitilavuus portteriksi tai sitten vain selittävä tekijä löytyy jostain muualta.

Lakritsi portteri on yleisesti sangen juomakelpoinen olut, mutta portteriden kategoriassa se ei säväytä hieman heikon olemuksensa vuoksi. Se kaipaisi enemmän lihaa luiden ympärille jotta toimisi allekirjoittaneelle lajityypissään nykyistä paremmin.

Musiikiksi sopii hieman raskaampi musiikki, mm. Armaga – Avenger tai Crow Black Sky – Stars of God.

Leave a Reply

Your email address will not be published.