Musamaanantai: HIM – Razorblade Romance

Tämänkertaisena musamaanantain levynä on kotimaisen HIM-yhtyeen klassikkolevy Razorblade Romance. Levy on HIMin toinen täysipitkä albumi ja se on julkaistu vuonna 1999. Aikaisemmin yhtyeeltä oli ilmestynyt ainoastaan Greatest Lovesongs vol. 666 vuonna 1997.

Kuulin itse ensimmäistä kertaa HIMiä joskus yläasteella ollessani eli vuosien 1997-2000 välillä. Koska Razorblade Romance on julkaistu vasta vuoden 1999 joulukuussa on luultavaa että olen kuullut vuonna -99 tai -00 kyseistä yhtyettä ellen jo aikaisemmin ole törmännyt ensimmäiseltä levyltä löytyneeseen hittiin When love and death embrace.

Aikoinaan HIM ei itselleni iskenyt, ehkä ensisijaisesti sen pimeydelle flirttailevan imagon aiheuttamien ennakkoasenteiden vuoksi. Nuorempana sellaista piti pahempana juttuna mutta myöhemmin kasvettua on alkanut ymmärtämään asioita hieman toisistakin perspektiiveistä ja tajuamaan symobliikkaa ja vertauskuvainnollisuuttakin hieman enemmän eikä asioita enää ajattele (yleensä) niin naiivin mustavalkoisesti – mikä on tietenkin hyvä, sillä kasvaminen kuuluu tärkeänä osana elämään.

En muista enää tarkkaan missä vaiheessa HIM itselleni sitten kuitenkin kolahti, mutta Razorblade Romancea on tullut luukutettua hyvin monet kerrat nuorempana ja vielä aikuisenakin. Tämä albumi on myös yleensä se mihin ensimmäisenä tulee tartuttua jos pitkästä aikaa laittaa HIMiä soimaan eikä ole erityisesti mitään tiettyä levyä sillä hetkellä mielessä.

Levyltä löytyy paljon hittejä joita kotimaan radiossa tuli kuultua paljon. Esimerkiksi Join me, Right here in my arms sekä Poison girl kuuluvat kaikki levyn hitteihin. Lisäksi tälle albumille mahtuu monta erinomaista balladia tai puoliballadia kuten Gone with the sin, Heaven tonight sekä joissain painoksissa oleva One last time.

Laitetaan tähän loppuun vielä muutama loistava kappale YouTubesta biiseistä jotka tältä levyltä löytyy.

One thought on “Musamaanantai: HIM – Razorblade Romance”

Leave a Reply

Your email address will not be published.