Uusi kaappi makuuhuoneeseen

IKEAn kaappi tuli hankittua

Muutama viikko takaperin kävin kaverin kanssa pyörähtämässä IKEAssa. Lähdin sinne etsimään pientä hyllyä television eteen makuuhuoneeseen ja sieltähän löytyi kuin löytyikin varsin näppärän oloinen kaappi joka ajoi saman asian.

Kaappi on mukavan pieni, kapea ja syvyyssuunnassakin miellyttävän maltillisen kokoinen joten se oli kuin tehty asuntoani ajatellen. Mikäli oikein muistan on tämä EKET-sarjaan kuuluva tuote, mutta takuuseen en asiasta pysty menemään kun kuitit heitin jo roskiin ja paketin siinä sivussa.

Kotona sitten illasta kasailin tämän ja pari tuntia siinä sitten meni hiki hatussa ähertäessä. Ärräpäät lensivät kuin merikapteenilla karille karauttaessa ja matkan varrella kerkesin tuotteen muutaman osan laittamaan väärinpäin kiinni – kuinkas muuten. Kyseessä on siis varsin perinteinen IKEA-tuote kasauksen mukavuutta ja helppoutta ajatellen.

Myönnettäköön että oikeilla työkaluilla näiden kasaaminen helpottuisi merkittävästi. Akkukäyttöinen ruuvari helpottaisi merkittävästi niin voiman käytön kuin hermojenkin suhteen. Luultavasti tuotteen saisi myös helpommin täysin ehjänä läjään sillä tätä kasatessa onnistuin enemmän voimaa kuin järkeä käyttämällä pistämään jotkut klipsit hajalle. Eipä siinä, ihan hyvin se meni kokonaisuutena kuitenkin ja kaappi on pysynyt pystyssä – mitä nyt ovet eivät mene aivan täysin symmetrisesti suoraan kiinni ollessa ellei niitä asettele hieman ajatustakin käyttäen.

Onko tämä noituutta? Ei suinkaan! Kaappi myös aukeaa ja sen voi myös sulkea. Oi mitä kaikkea ihmiskunta onkaan historiansa aikana onnistunut kehittämään!

Kaappiin tuli ostettua erikseen saatava jalusta eli tuo ruskea nelijalkainen puukehikko tuossa valkoisen kaapin alla. Sen voi kyllä kiinnittää tuohon pohjaan jollain konstilla käyttäen mukana tulleita ruuveja tai jotain sellaisia, mutta pari tuntia ensin tämän kanssa ähertäneenä annoin asian olla. Ajatus helposta ja nopeasta jalustan kiinnityksestä kuulosti siinä vaiheessa yhtä nerokkaalta idealta kuin aamukolmelta yksille lähteminen.

Tapoihini ei kuulu muutenkaan kävely huonekaluja päin joten arkikielessä myös maan vetovoimana kutsuttu luonnonilmiö on pitänyt huolen siitä että kaappi on pysynyt jalustansa päällä tiukasti kuin täi tervassa ilman että olen joutunut käyttämään energiaani jalustan tukevampaan kiinnitykseen.

Joitain viikkoja hyllyä makuuhuoneessa katselleena olen ollut tyytyväinen tuotteeseen. Se on pieni, sievä ja käytännöllinen joten se sopii mukavasti makuuhuoneeseen kodikkuutta tuomaan. Kuvassa lattialla näkyvät pölypallot sitä vastoin eivät sitä tee, mutta onneksi imuri on ystävä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.