Kokkailukeskiviikko: Grillijuustoa kasvisten kanssa

Valmis ateria

Tämänkertaisen kokkailukeskiviikon ateriana on pannulla laitettua chiligrillijuustoa kasvisten kanssa. Aikaisemmin en muista olenko edes moista tuotetta maistanut mutta kun kaupassa joitain viikkoja takaperin sellaista näin jäi se mieleen että sitä täytyy testata. Tänään sitten Citymarketilla käydessäni moista kotiin ostin.

Jotta ateriassa olisi muutakin sisältöä kuin ainoastaan grillijuustoa ostin mukaan hieman kasviksia. Ateriaan valikoitui kaupasta sipulia, herkkusieni sekä selleriä entuudestaan kotoa löytyneen paprikan lisäksi.

Kuten ateriasta näkee voi jokainen joskus ruokaa laittanut arvata että tämänkään kokkailu ei vaadi kovin suuria luovia kykyjä. Jotain tököttiä pannulle, esimerkiksi margariinia, voita tai jotain öljyä (ei kuitenkaan Teboilin 10W-40:tä) ja sen jälkeen sekaan vain pilkottu sipuli. Omassa tapauksessa tosin pistin ainoastaan puolikkaan koska sipuli oli kooltaan suuri.

Sipuli kun on pannulla on aikaa viskoa muutkin kasvikset sekaan haluamassaan järjestyksessä. Itse taisin viskata sipulin jälkeen herkkusienet, sen jälkeen selleriä ja viimeisenä puolikkaan paprikan. Aivan viimeisenä sitten heitin pari siivua chiligrillijuustoa sillä näitä tarvitsi ohjeen mukaan lämmittää vain minuutin per puoli.

Ateria pannulla valmistumassa

Kokkailu oli muidenkin kokkailukeskiviikon aterioiden tapaan varsin nopeaa ja helppoa, joten tätäkään valmistaessa ei tarvitse olla Master Chef saadakseen itselleen syömäkelpoista ja terveellistä (tai ainakin lähes terveellistä) ateriaa.

Maku ateriassa oli ihan mukiinmenevä. Mielikuvani, muistikuvani tai sitten vain ennakkoasenteeni selleriä kohtaan oli negatiiviseen kallellaan eikä se nyt suoranaisesti positiiviseenkaan hypännyt tätä syödessä. Kuitenkin ilahduttavasti se saavutti neutraalin tai lähes neutraalin tason joten ehkä sellerille täytyy jatkossakin antaa mahdollisuus toimia osana aterioita jotta voin totutella syömään sitäkin.

Pyrin laajentamaan kohtalaisen suppeita makumieltymyksiäni vähitellen uusiin ulottuvuuksiin joten eiköhän sellerikin vähitellen ala kelpaamaan aterian osaksi siinä missä oliivitkin jo nykyään kelpaavat. Grillijuusto onneksi maistui mukavalle joten se on ainakin helppo ottaa aterioihin jatkossakin ilman opettelemalla opeteltavia asennemuutoksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.